24.01.2020

“KAYSERİ’DEN “YOLUN İYİLİK OLSUN” YARDIM KAMPANYASINA GÜÇLÜ BİR DESTEK DAHA”

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla düzenlenen Yolun İyilik Olsunyardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 23 tır “un, patates, gıda malzemesi, barınma malzemesi, kıyafet ve ayakkabı”, Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın’ın teşrifleriyle 24 Ocak 2020 Cuma günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

Yardım TIR’larını uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye yönelik gönderilen bugünkü yardım ile birlikte toplam yardım tırlarının sayısının 568’e ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:

“Kayserili hayırseverlerimizden Yolun İyilik Olsunyardım kampanyasına güçlü bir destek veriyoruz. Bugün göndereceğimiz bu yardım tırlarımızın 9 tırı un, 8 tırı patates, 2 tırı muhtelif gıda malzemesi, 2 tırı barınma ve 2 tırı da kıyafet ve ayakkabı olmak üzere 23 tırdan oluşan yardım malzemelerinin maddi değeri şu an için 1.237.950 TL’dir. Kayserimizden sınır ötesindeki özellikle de İdlib’teki bombardıman altında kalan, kardeşlerimizin sınırımıza yığılmaları sonucunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanlığımızın ve Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın yapmış olduğu yardım çağrılarına Kayserimiz böyle güçlü bir destek veriyor. Ben bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Kayserimizde başta Sayın Valimiz olmak üzere destek veren, himaye eden ve aynı zamanda yardımlarıyla bu tırlarımızı dolduran bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftüsü Sayın Güven tarafından yapılan duanın ardından 23 tırlık yardım konvoyu, Suriye’ye doğru uğurlandı.

Düzenlenen programa, Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yanı sıra, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel Kahraman, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş, Eğitime Destek Platformu Başkanı Hacı Ali Çakıcı, Erciyes Kadın Platformu Üyeleri, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.