16.01.2020

İL MÜFTÜSÜ SAYIN GÜVEN KOCASİNAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ PERSONEL TOPLANTISINA KATILDI

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, 15.01.2020 Çarşamba günü Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 2020 yılı Ocak ayı personel toplantısına katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan personel toplantısının açılış konuşması Kocasinan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mahmut Ceyhan tarafından yapıldı.

Daha sonra toplantıda konuşan İl Müftüsü Sayın Güven, Yarıyıl tatilinde çocuklarımızın, gençlerimizin cami ile buluşmasını sağlamalıyız. Bu yarıyıl tatili süreci içerisinde bir taraftan çocukların camiye gelmesi, diğer taraftan da Kur’an okumaları ve yazın öğrettiğiniz Kur’an’ı Kerim-i unutmamaları için gayret sarf edeceğiz.

“GENÇLERİMİZİ CAMİYE ÇEKMENİN YOLLARINI BULMAMIZ GEREKİYOR”

Gençlik çalışmaları bağlamında birtakım altyapı çalışmaları yaptık. Şimdi biz bu gençlerimizi daha iyi yetiştirmeyi sağlamak durumundayız. Sohbetlerimizle hayat bulacak gençlerin oluşmasını sağlamak durumundayız.  Gençlerimizi camiye çekmenin yollarını bulmamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle bir şekilde irtibata geçmemiz gerekiyor. Mahallemizin her bir insanından sorumluyuz. Bu sebeple diyalog kurarak gençlerimizle birlikte olmanın yollarını iyi bir şekilde bilmemiz gerekiyor. Bu manada özellikle cami gençlik kollarınızla yapacağınız programlarda özellikle ilçemizin müftüsü olmak üzere şube müdürümüz, şefimiz, murakıplarımız, vaiz-vaizelerimiz, uzmanlarımız, eğitim uzmanları, din hizmetleri uzmanlarından istifade edebileceğiniz gibi birbirinizden de istifade edebilirsiniz. Böylece birlikte hizmet etmenin yollarını bulmak durumundayız.

“HAYIRDA BİZİM DE BİR KATKIMIZ OLSUN”

3 hafta önce Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız birlikte bir yeni kampanya başlattılar. “YOLUN İYİLİK OLSUN” kampanyası çerçevesinde bu Cuma günü bütün Türkiye’de, bütün camilerde İdlib’ten yola çıkıp da şu anda Türkiye sınırında bulunan ve evi-barkı olmayan 250 bin mülteciye yardım etmek için kolları sıvadı. Cuma günü bütün camilerimizden para toplanacak ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını giderecek inşallah. Zaten yaklaşık 4 buçuk yıldır Kayseri olarak biz her ay yardımlarımızı gönderiyoruz. Ya gelecek hafta ya da ondan sonraki hafta bir yardım konvoyu buradan çıkaracağız. Özellikle çevrenizde hayır hasenat sahibi olan, fitresini ve zekâtını vermek isteyen vatandaşlarımızı teşvik edelim. Hayırda bizim de bir katkımız olsun. Bunu her bulunduğumuz ortamda konuşalım. Bu yardımlar sizlerin özverili ve gayretli çalışmalarınız sayesinde gerçekleşiyor.  Desteklerinizden dolayı Kocasinan İlçe Müftülüğü’nün bütün personelini teşekkür ediyorum. Elbirliği ile bundan sonra da sınır ötesine yardımlarımız artarak devam edecek inşaallah.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kocasinan konferans salonunda düzenlenen personel toplantısına, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kocasinan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mahmut Ceyhan, Kocasinan İlçe müftülüğüne bağlı İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar katıldı.