10.01.2020

MANEVİ DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ YÜRÜTEN PERSONEL İLE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Kayseri İl Müftülüğü tarafından 09.01.2020 Perşembe günü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven başkanlığında Hastane ve KYK Yurtlarında Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri yürüten personel ile istişare toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda, “Diyanet İşleri Başkanlığınca Hastane ve KYK yurtlarında yürütülen manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetinde verimi artırmak ve verilen hizmeti daha sistematik hale getirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında düzenlenen işbirliği protokolünün görüşülmesi,

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2020 yılı “Manevi Danışmanlık Görevlileri Çalışma Programı” konulu yazısının görüşülmesi,

Öğrenci yurtlarında yürütülen manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinde yaşanan sıkıntılar ve aksayan hususların masaya yatırılması ve gündemdeki diğer konular görüşüldü.

Toplantıda Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri yürüten personele hitap eden İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Kayserimizdeki bütün gençlere ulaşmaya çalışalım. Gençlerimizin sorunlarını dinleyelim. Birçok gencimiz kendisini dinleyecek birilerini bulamadığı için yanlış yollara sapıyor. Dinlediğimiz ve değer verdiğimiz gençleri kazanırız. Gençlerimiz için ne yaparsak daha faydalı olabiliriz diye düşünmeli ve onlara yardımcı ve faydalı olabilmek için gece gündüz demeden fedakârca çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci,  Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri yürüten personel katıldı.