10.01.2020

İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK GEZİ PROGRAMI

Kayseri’deki her türden engelliye ulaşmaya çalışan Kayseri İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından işitme engelli öğrencilerin ülkemizin tarihi ve kültürel dokusunu tanımaları, sosyalleşmeleri ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla gezi programı düzenlendi.

Kayseri İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından Mersin İli Tarsus İlçesi’ne gerçekleştirilen geziye yaklaşık 50 kişiden oluşan İşitme Engelli öğrenci ve refakatçi grubu katıldı. Düzenlenen gezide Ashab-ı Kehf, Taşkuyu Mağarası, Ulu Camii ve Hz. Danyal (a.s.)’ın kabri ziyaret edildi.

Geziye katılan İşitme Engelli öğrenciler gezi programından dolayı memnun kaldığını belirterek, “bizler için hazırlanan bütün etkinlikler çok güzel. Düzenlenen gezi ile çok güzel bir ortam oluşturulmuş, görmediğimiz yerleri gördük, tanımadığımız insanlarla tanıştık. Bizlere böylesi güzel faaliyetleri hazırlayanlardan Allah razı olsun. Özellikle de İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’e çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Düzenlenen geziye, İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Vaiz Yasin Bulut, Kayseri Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü İsmet Oral, Kocasinan İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü ve H. Seyit Delikan Camii İmam Hatibi Ahmet Kaplan, Talas İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü ve Mevlana Camii İmam Hatibi Veysel Soyer, Hacılar İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü ve Akdam Camii İmam Hatibi Mustafa Yanar, Kayseri Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmenleri ve işitme engelli öğrenciler katıldı.