19.11.2019

REİSÜ’L-KURRA VEKİLİ MUSTAFA DEMİRKAN HOCA STK TEMSİLCİLERİ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

“YEK VÜCUT OLACAĞIZ, BİR OLACAĞIZ VE BÖYLECE DÜŞMANIN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ”

Bir dizi programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Şeyhü’l-Kurra, ve Reisü’l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan hoca, F.S.M. Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hamdi Arslan ile birlikte, İl Müftülüğü toplantı salonunda STK temsilcileri istişare toplantısına katılarak STK temsilcileriyle bilgi alışverişinde bulundular.

Program, ev sahibi İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven tarafından yapılan selamlama konuşmasıyla başladı.

Daha sonra sırasıyla söz alan Reisü’l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan, Al-i İmran Suresi’nin 103. Ayetini okuyarak söze başladı. “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirine düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız.”

“Rabbinizden korkun ve ancak Müslüman olarak ölün. Müslüman olarak ölmek… Her şey Cenab-ı Hakkk’ın Yed-i kudretindedir. Tabi ki bizim de Müslüman olarak ölebilmemiz için ilahi sistemini koymuş. O sisteme sarılmak suretiyle, o sistemi hayat nizamı olarak kabul edip hayatımıza tatbik etmek ve ettirmekle bunu elde edebileceğimizi haber veriyor. Bunda en büyük amil Allah’ın ipine yani Kur’an’a ve O’nun mübelliği olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimizin sünnetine sarılmakla mümkün olacağını beyan buyuruyor. Fert olarak, cemiyet olarak, millet olarak buna sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman da Rabbimizin nusreti ve hidayeti her hususta tecelli edecektir ve etmektedir de. Sakın ha tefrikaya düşmeyin. Peygamberimiz (s.a.s.) Müminleri tek bir vücuda benzetiyor. Şarktaki bir müminin ayağına batan dikenden garbdaki bir mümin ızdırap duymuyorsa onun imanı tam değildir veyahut da yoktur. Onun için yekvücut olmak mecburiyetindeyiz. Her hususta birbirimizin hatalarını gidermek mecburiyetindeyiz. Birbirimizi daima muhafaza etme mecburiyetindeyiz. Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır: “Allah (c.c.) bu kitap sayesinde nice kavimleri yüceltir, nicelerini de zillete düşürüp perişan eder.”

Birbirimizi koruma mecburiyetindeyiz. Birbirimizin haysiyetini, şerefini, ırzını, namusunu, malını, canını, dinini koruma mecburiyetindeyiz. Yekvücut olacağız. Bir olacağız ve böylece düşmanın karşısında dimdik duracağız. Zalimin karşısında, mazlumun yanında olacağız. İşte bunu yaptığımız müddetçe inşallah bize hiçbir zarar gelmeyecek bu düşmanlardan. Bizi yok edemeyecekler. Ama bundan vazgeçtiğimiz zaman, kardeşlik ruhunu zedelediğimiz zaman bilin ki hezimetimiz mukadder olur.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

F.S.M. Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hamdi Arslan, “Usulü dairesinde kendi aramızdaki tenkitleri yaparız. Daha iyi olsun diye. Çünkü tenkit edilmemiş, eleştirilmemiş fikir, fikir değildir. Akıl, akıldan üstündür. Her bilginin üzerinde daha büyük bir bilgi vardır. Birbirimizden azami derecede istifade etmeliyiz” dedi ve Sivil Toplum Kuruluşlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Toplantı sonrası Aşere Takrip Tayyip Öğretmeni ( Şeyhü’l-Kurra), Reisü’l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan, F.S.M. Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hamdi Arslan ve STK temsilcileri İl Müftüsü Sayın Güven’e göstermiş olduğu ilgi ve ev sahipliği için teşekkür etti.

Düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Aşere Takrip Tayyip Öğretmeni (Şeyhü’l-Kurra), Reisü’l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan, F.S.M. Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hamdi Arslan, İl Müftü Yardımcımız Ahat Taşcı ve STK temsilcileri katıldı.