19.11.2019

REİSÜ’L-KURRA VEKİLİ MUSTAFA DEMİRKAN

Şeyhü’l-Kurra ve Reisü’l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan hoca, F.S.M. Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hamdi Arslan ile birlikte bir dizi programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldiler.

İlimizi ziyaretleri kapsamında Mustafa Demirkan hoca ve Dr. Hamdi Arslan öncelikle Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ettiler. Daha sonra Kayseri İl Müftülüğümüze bağlı Hafızlık Eğitimi veren Kur’an Kur’an Kursu Öğreticilerine, Hafızlık eğitiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında konferans verdiler. Özellikle tashih-i huruf ve meharic-i huruf üzerinde durdular.

Akabinde İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’i makamında ziyaret ederek Kayseri’de Din Hizmetleri alanında yapılan projeler ve çalışmalar hakkında İl Müftüsü Sayın Güven’den bilgi aldılar. Daha sonra İl Müftülüğü toplantı salonunda STK temsilcileri ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundular.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda Kocasinan İlçe Müftülüğü ’ne bağlı Kur’an kurslarında görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans verdiler.

Konferans sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeler ve çalışmalar hakkında Başkan Sayın Büyükkılıç’tan bilgi aldılar.

Ziyaretleri süresince Reisü’l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan ve Dr. Hamdi Arslan’a İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ve Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı eşlik etti.