18.11.2019

KAYSERİ'DEN SURİYE'YE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, başta el-Bab, Azez, İdlib, Cerablus ve Halep olmak üzere sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacı ve “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 20 TIR’lık un, patates ve bakliyat malzemesi 15 Kasım 2019 Cuma günü, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar’ın teşrifleriyle düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

Program Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Mimarsinan (Kuloğlu) Camii İmam Hatibi Mehmet Tanrıöver tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yardım TIR’larını uğurlama programında konuşan İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye yönelik gönderilen bugünkü yardım ile birlikte toplam yardım tırlarının sayısının 542’ye ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:

“8-20 Kasım tarihlerini Kayseri'mizde Mevlid-i Nebi Haftası olarak çeşitli etkinliklerle idrak etmekteyiz. Bu etkinlikler çerçevesinde Kayseri'mizin hayırseverlerinin desteği ile 20 tır yardım uğurlama törenine hepiniz hoş geldiniz. Biliyorsunuz ki Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi'nin ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu bu programlar vesilesiyle her ay Kayseri'den sınır ötesinde özellikle mülteci durumunda olan ve aynı zamanda evi olmayan birçok Suriyeli kardeşimizin ihtiyacını gidermek için yardım gönderiyoruz. Ordumuzun Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve son olarak Barış Pınarı Harekâtı ile terörden temizlediği bölgelerde yerleşmeye devam eden ve yerleşik bulunan bölgedeki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türkiye Diyanet Vakfı olarak yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Kayseri'miz, bugünde tarihi günlerinden birisini yaşıyor. İnşallah bugün 20 tır yardımı uğurlayacağız. 14 tır un, 5 tır patates ve 1 tır da bakliyatımız olmak üzere 20 tırdan oluşuyor. Bunun maddi değeri 906 bin TL'dir. Daha öncede 522 tır göndermiştik. Bu 20 tırla birlikte 542 tır yardım göndermiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Emekli Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar da, “Bunların asıl maddiyatını karşılayan Kayserili vatandaşlarımızdır. Ancak bu hayra vesile olan müftümüz ve müftülük personelimiz de inşallah aynı sevaba ortak olacaktır. Bu ortaklık öbürlerinin sevabından herhangi bir eksiklik meydana getirmeyecektir. Türkiye Diyanet Vakfı 40 yılı aşkın bir süredir gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında ihtiyaç sahibi olan kişilere halkımızın yardımını ulaştırmakta çok önemli mesafeler kat etti. Bini aşkın olan şubeleri ile bu tür yardım faaliyetlerini devam ettiriyor. Bu şubeler içerisinde en göze çarpan Kayseri Şubemiz oldu. Şimdiye kadar 542 gönderilmiş ve bu az bir şey değil” şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Ahat Taşcı tarafından yapılan duanın ardından yardım TIR’ları uğurlandı.

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yanı sıra, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar, Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişleri Mustafa Altınok ve Hamza Okur, Müfettiş Yardımcıları Şükrü Şahin Dügencili ve Sami Karakele, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner ve Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.