15.11.2019

KAYSERİ İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN “HÜSN-Ü HAT VE EBRU SERGİSİ” AÇILDI

İl Müftülüğümüz tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle 14.11.2019 Perşembe günü İl Müftülüğü giriş katında “Hüsn-ü Hat ve Ebru Sergisi” açıldı.

6 Sanatçının 52 eserinin yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Mevlid-i Nebi Haftası sebebiyle Kayseri’de önemli bir etkinlik daha gerçekleştirmekteyiz. Kayserili Hattatlar Karma Eser Sergisi Hattat Yusuf Şükrü Şafak önderliğinde ilimizde 30 yıl önce başlayan bir hat yolculuğudur ve meyvelerini bugün toplanmaktayız. Ayrıca Hunat Kültür Merkezinde yaklaşık 10 yıldır halka açık ücretsiz olarak verilen derslerde yetişen öğrencilerin eserleri de bu sergimizde yer almaktadır.

Sergimizde hüsn-ü hat yazı türlerinin hemen hemen hepsinden güzel örnekler sergilenmektedir. Bu serginin bir özelliği de bitmekte olan Edirne Kari örneklerinin bulunmasıdır. Sergide hüsn-ü hat, tezhib, çini, ebru, Edirne Kari, resim ve kaligrafi çalışmalarının yer aldığı 52 eser bulunmaktadır. Sergideki eserlerin kalitesi ulusal ve uluslararası düzeydedir. Eserler 14-20 Kasım tarihleri arasında il müftülüğümüz giriş katında sergilenecek olup cumartesi ve pazar günü de açıktır. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

52 eserin yer aldığıHüsn-ü Hat ve Ebru” sergisi 20 Kasım’a kadar İl Müftülüğü giriş katında ziyaret edilebilecek.