04.11.2019

2020 YILI HAC EĞİTİM SEMİNERİ KAYSERİ’DE BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2020 yılı Hac Büro Personeli Eğitim semineri 04.11.2019 Pazartesi günü Kayseri’de başladı.

Seminer Hunat Camii İmam Hatibi Abdullah İslam tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerin açılış konuşmasın yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kayserimizde sizleri ağırlamaktan dolayı, misafir etmekten dolayı mutlu olduğumuzu belirtiyor ve böylesine güzel bir programın ilimizde düzenlenmesini tercihlerinden dolayı da Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Remzi Bircan Bey’e de teşekkür ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürütmüş olduğu hizmetlerden birisi de Hac ve Umre hizmetleridir. Gerçekten bu hizmetlerin ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yürütülmesinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hac ve umre hizmetlerimizin özellikle bizler ya da özel şirketler aracılığıyla hacca veya umreye giden vatandaşlarımıza bir eğitim alanı olması, onların hacca veya umreye gidip geldikten sonra sadece günahlarından arınan ve ibadetlerini yapan bir insan değil de aynı zamanda geri döndükleri zaman hayatlarında olumlu yönde, pozitif yönde bir değişikliğin olabilmesi için gönülden, yürekten çalışmamız gerekmektedir. Çünkü hac ve umreye giden birçok insan belki de dini bilgileri daha önceki hayatında tam olarak öğrenemedi. Özellikle gönülden, yürekten inanan insanların hayatlarında dini nasıl yaşamaları gerektiğini belki de bu hac ve umre vesilesiyle öğreneceklerdir. Bizler Kayseri’de beş yıldır yapmış olduğumuz hac ve umre seminerlerinde yapmamız gereken, vermemiz gereken eğitimi verirken özellikle işin manevi ve ruhi boyutuna daha fazla ağırlık vererek onların manen donanımlarını sağlama hususunda çalışmalar yapıyoruz. Bunun da geri dönüşümünü çok iyi olduğunu görüyoruz.” dedi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, “Geçen hafta itibarıyla 2020 yılının startını verdik elhamdülillah. Hac ön kayıtları ve kura çekimi ile ilgili siz değerli arkadaşlarımızı buraya topladık. Burada iki buçuk gün boyunca hep beraber hacılarımızın kayıtlarının nasıl olacağı, ön kayıtların nasıl alınacağı gibi hususları hep beraber müzakere edeceğiz. Ancak bu sene diğer yıllardan farklı olarak umreye de biraz değineceğiz. Burada sahada fiilen çalışan arkadaşlarımız var. Onların yaşamış olduğu sıkıntılar var.  Burada büyük çalıştaylar şeklinde her alanda sizleri dinleyeceğiz. Sizin yaşamış olduğunuz o sorunları hep beraber burada mütalaa edeceğiz. Sizlerden gelen o kıymetli teklifleri bizler mesai arkadaşlarımızla birlikte tekrar mütalaa edeceğiz. Sizlerin bu süreçte katkılarınızı bekliyoruz. Çünkü hac ve umre hizmetleri üç sacayağı olan bir hizmettir. 1) Cenabı Allah’ın yardımı, 2) Ekip Ruhu, 3) Tecrübe ve Rehberlik. İşte bu üç unsur bir araya geldiğinde hac ve umrede başarı elde ediliyor. 2020 yılı haccımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Düzenlenen seminere, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel, Hac Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Sarı, Hac ve Umre Hizmetleri Muhasebe Müdürü Akif Ertekin, İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner ve 81 İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Büro Personeli katıldı.