16.10.2018

DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCIMIZ PROF. DR. RAMAZAN MUSLU KAYSERİ'DE

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu bir dizi program ve etkinliklere katılmak üzere Kayseri'deydi.

Öncelikle İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’i  makamında ziyaret ederek Kayseri’de yürütülmekte olan din hizmetleri hakkında İl Müftümüz Sayın Güven’den bilgi aldı. Daha sonra İl Müftülüğü konferans salonunda İlçe Müftülerimizle istişare toplantısı yaptı.

Toplantı sonrası ilimize öğrenim görmek için gelen ve geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat eden 14 yaşındaki Nijeryalı Abdulfathi Olamigoke'nin taziyeleri için Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti ve öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek başsağlığı diledi.

Okul ziyareti sonrası Kayseri İl Müftülüğümüz koordinesinde İslam'ı Anlatan Eller Derneği’nin “Bizim Eller Kur’an Okuyor” projesi kapsamında işitme engellilere yönelik umre ödüllü “Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması” Türkiye Finali’nin ödül törenine katıldı.

Ödül töreni sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Muslu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenine katıldı. Şehir Mezarlığı içerisine Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar tarafından yaptırılan Orgeneral Hulusi Akar Camii’nin açılış törenine katıldı. Protokol konuşmaları sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Muslu’nun duası sonrası Orgeneral Hulusi Akar Camii Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açıldı. Açılış töreni sonrası Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde ikindi namazı İl Müftümüz Sayın Güven tarafından kıldırıldı.

Cami açılışı sonrası Sayın Muslu, Erciyes Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı. Daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik’in oğlu Furkan Çelik’in düğün törenine katıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da nikâh şahitliğini yaptığı düğün töreninde nikâh İl Müftümüz Sayın Güven tarafından kıyıldı. Nikâh sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Muslu tarafından nikâh duası yapıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Muslu, akşam saatlerinde ilimizden ayrıldılar. Ziyaretleri süresince Başkan Yardımcımız Sayın Muslu’ya İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven eşlik etti.