15.10.2018

23 HAFİZE DÜZENLENEN TÖRENLE TAÇ GİYDİ

Şehit Mustafa Sezgin İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan ve iki yılda hafızlığını tamamlayan 23 kız öğrenci için taç giyme töreni düzenlendi. Şehit Mustafa Sezgin İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen tören, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şehit Mustafa Sezgin İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhittin Aydoğan, “Okulumuzda 5. Sınıflardan 90, 6. Sınıflardan 55 ve 7. Sınıflardan da 42 öğrenci olmak üzere toplam 187 öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadırlar. Bizlere maddi ve manevi desteklerinden dolayı başta İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’e, yavrularımızın hafızlık eğitimleri sürecinde bizlere hiçbir emeklerini esirgemeyen hocalarına ve öğrenci ailelerine teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven ise, “ Bugün burada sadece bir il müftüsü olarak değil, bugün hafızlığını ikmal eden 23 kızımızdan birisinin de babası olarak konuşuyorum. Yüce Mevla hafızlıklarını ikmal eden ve hafızlıklarına devam eden bütün evlatlarımızı Kur’an’ın hadimleri eylesin.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.): “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir” buyuruyor. Bugün burada hafızlık yapan, Kur’an öğrenen evlatlarımız Kur’an-ı öğrendiler ve Peygamber Efendimizin müjdesine nail oldular. Ayıca evlatlarımıza Kur’an öğreten ve hafızlık için rehberlik eden hoca hanımlara, belletmenlere teşekkür ediyorum. Asıl zahmeti onlar çektiler. Hadisin ikinci bölümünde ki “Kur’an-ı öğretenlerde sizin en hayırlınızdır” müjdesine mazhar oldular.

Bizlere bu imkânları sunan bütün yetkililere teşekkür ediyorum. İmam Hatiplerimize gönül veren, destek veren Koordinatörlerimize ve Sivil Toplum Kuruluşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Bugün burada sözün bittiği yerdeyiz. Kur’an olunca diğer bütün sözler biter. Başta hafize kızlarımızı, hocalarını ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Protokol konuşmaları sonrası hafızlığını tamamlayan öğrencilere protokol tarafından taçları takıldı ve çeşitli hediyeler verildi. Tören İl Müftümüz Sayın Güven tarafından yapılan dua ile son buldu. Tören sonrası hafızlığını tamamlayan öğrencilerin aileleri duygusal anlar yaşadı.

Düzenlen törene, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kıraat Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Benli, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı, Şehit Mustafa Sezgin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhittin Aydoğan, Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Rüştü Yapıcı, öğrenciler, veliler ve öğretmenleri katıldı.