17.08.2018

FRANSIZ MICKAEL MORIN MÜSLÜMAN OLDU

17 Ağustos Cuma günü İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Fransa vatandaşı Mickael Morin kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftülüğümüze Müslüman olmak için müracaat eden Michael Morin, kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten Mickael Morin'in  ihtida merasimine müstakbel eşi Nazan Hanım, kayınpederi,  İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner, Din Hizmetleri Şube Müdürü Sahfet Issı ve Pınarbaşı İlçe Müftülüğü Vaizi Mehmet Bakkal iştirak ettiler.

Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftümüz Sayın Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Mikail (Mickael) Bey'in kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

İhtida töreni sonrasında İl Müftümüz Güven, Mikail (Mickael) Bey'e “İhtida Belgesi”ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Fransızca Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.