16.04.2018

“EŞİM İÇİN DEĞİL, İNANDIĞIM İÇİN MÜSLÜMAN OLDUM”

“Eşim istediği için değil, İslam dinini tanıyarak ikna olursam Müslüman olmak istiyorum diyen Litvanyalı Jurgita KERBELYTE Müslüman oldu”

16 Nisan 2018 Pazartesi günü, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Litvanya vatandaşı olan “Jurgita KERBELYTE”, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftülüğümüze, Müslüman olmak için müracaat eden Jurgita KERBELYTE, kelime-i şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için çok mutlu olduğunu belirten Jurgita, ismini “Sevda” olarak değiştirdi.

İhtida merasimine, İl Müftümüz Sayın Güven ile birlikte, İl Müftü Yardımcıları Atıf Akşit, Fatma Feyza Güner, basın mensupları ve Jurgita’nın eşi Ömer Yavuz ve akrabaları katıldı.

Müslüman olarak Sevda ismini alan Litvanya vatandaşı “Jurgita KERBELYTE , “Eşim ile birlikte Kayseri İl Müftülüğü’ne gelerek İl Müftü Yardımcısı’ndan İslam dini hakkında bilgi aldım.  Ama eşime ne senin için ne de evliliğimiz için Müslüman olmak istemiyorum. İslam dinini tanıyarak ve bilerek Müslüman olmak istiyorum” dedim. Daha sonra Kur’an kursuna giderek Kur’an okumayı öğrendim ve İslam dinini tanıyarak Allah'ın tek olduğunu ve her şeyi Allah'ın yarattığını öğrendim. İslam dinini çok sevdim ve İslam dininde huzur buldum. Bu yüzden Müslümanlığı tercih ettim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Sevda hanımın ihtida merasimi, İl Müftü Yardımcımız Sayın Akşit’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sevda hanımın eşi Ömer Yavuz, İl Müftümüz Sayın Güven’in konuşmalarını İngilizce’ye tercüme etti.

İl Müftümüz Sayın Güven, yüce dinimiz İslam’ın temel esasları ve iman etmenin kişiye yüklediği sorumluluklar ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra, Jurgita KERBELYTE hanım kelime-i şehadet getirdi. Kelime-i şehadetin ardından da İl Müftümüz Sayın Güven tarafından dua yapıldı.

Daha sonra İl Müftümüz Sayın Güven tarafından Sevda Hanım’a, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından olan İngilizce “Kur’an-ı Kerim Tercümesi” ve “Peygamberimizin Hayatı” ile İslam dinini anlatan çeşitli İngilizce kitaplar hediye edilmiştir.