16.04.2018

MÜŞERREF-İSMAİL YAPICI CAMİ MİRAÇ KANDİLİNDE DUALARLA İBADETE AÇILDI

Mülkiyeti Talas Belediyesine ait, yapımını merhum İsmail Yapıcı’nın üstlendiği Müşerref- İsmail Yapıcı Cami Miraç Kandilinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı törenle ibadete açıldı.

1000 kişilik kapasitesi ve modern bir mimariye sahip olan Müşerref-İsmail Yapıcı Cami’nin açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Hem Cuma ve hem de Miraç Kandilinde Müşerref-İsmail Yapıcı Camimizi açıyoruz. Kayseri’de de Türkiye’de de çok farklı mimariye sahip bir cami oldu.  Rabbim hayırseverlerimizin hayrını kabul etsin. Bugün Miraç Kandili olması önemli. Çünkü Miraç’ta Peygamber Efendimize beş vakit namaz farz kılındı. Bu camimiz açılışını yaptığımız 7. cami. İnşallah 8. camiyi de önümüzdeki ay açacağız. 4 senelik görev sürem içinde Talas tarihinde yapılmış merkezdeki camilerin yarısını Talas’ta bu dönemde hayata geçirmiş bulunuyoruz. Camiler toplumda birlik ve beraberliği sağlayan yerler olması açısından büyük önem arz ediyor. Rabbim cami, okul, sağlık ocağı gibi hayırlara vesile olanların sayısını artırsın.” dedi.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “Bugün Miraç gecesindeyiz ve günlerden Cuma. Bu arsayı cami yeri olarak tahsis eden Mustafa Palancıoğlu Başkanımıza, bu mahalleye böylesine güzel bir cami yaptıran İsmail Yapıcı amcaya ve ailesine çok teşekkür ederim. Camimizin temelini attıktan sonra vefat eden İsmail Yapıcı amcamıza Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum.  Bizler de manevi imar anlamında camileri doldurmalı ve bu camileri sosyal hayatın merkezi haline getirmeliyiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedikten sonra, “Peygamber Efendimiz ’in (s.a.v.) aylarca sürse de yalnızca ibadet maksadı için ziyaret edilmeye değeceğini belirttiği üç mescidimizden birisi olan Mescid-i Aksa’mızın asla yalnız bırakılmamasını, gelecek nesillerin de bu büyük değerlerimizden haberdar olmaları için bilinçlendirilmelerinin gerektiğini” diye konuştu.

Yaptığı hizmetlerin sayısı bakımından takdir eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Rabbim hayırlı uğurlu etsin. İnşallah cemaati de bol olur. Çünkü camilerimiz içerisindeki cemaatiyle değer kazanıyorlar. Palancıoğlu Başkanımızın yaptığı sağlık ocakları, okullar ve camilerin sayısını duyunca kendisiyle gurur duydum. Talas gibi bir ilçeye bunları kazandırmak kolay değil. Allah kendisinden razı olsun.” dile getirerek konuşmasını tamamladı.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de camiyi yaptırıp Talas’a kazandıran İsmail Yapıcıya dua ederek caminin birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.

Vali Süleyman Kamçı, “Yapımında birçok hayırseverin katkılarının da bulunduğu camimizin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Talas’a ve Kayserili vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” diye ifade etti.

Talas’ta mimarisi ve estetiği çok güzel olan muhteşem bir caminin açılışını yapmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Allah yaptıranlardan razı olsun. Rabbim hayırseverlerin sayısını artırsın. İsmail Amca’dan buraya bu çok yakışan eseri yaptırdığı için Allah razı olsun. İnşallah içinde namaz kılınıp dua edildikçe dua almaya devam edecekler. Kayserimiz hayırseverlik konusunda çok şanslı. Değerli belediye başkanımız Mustafa Palancıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bizi utandırmadı, en güzel şekilde bu işi yapıyor. Elindeki bütçesiyle en güzel işleri yapıyor.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dualarla caminin resmi açılışı yapıldı.

Harman Mahallesinde yapılan caminin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ve çok sayıda davetli katıldı.