21.11.2017

“İŞARET DİLİ KURSU” BAŞARIYLA TAMAMLANDI

İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğümüzün, 09 Ekim 2017 tarihinde, Kocasinan Halk Eğitim Müdürlüğünde personelimize yönelik başlattığı 120 saatlik “İşaret Dili Kursu”, 17 Kasım 2017 tarihinde başarıyla tamamlandı.

Vaiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı, Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlardan oluşan 11 erkek ve 22 bayan kursiyer, sertifika almaya hak kazandılar. En kısa zamanda “Dini Kavramlar İşaret Dili Kursu”nun da yapılması planlanmaktadır. İşaret dili öğreticisi Tekin Kiraz’ın ve görevlilerin gayretleriyle kurs, çok verimli ve başarılı geçti.

İl Müftü Yardımcımız Mehmet İzci’nin kursu ziyaret etmesiyle neşeli ve duygusal anlar yaşandı. Özellikle bayan görevlilerin üstün performansı, görülmeye değerdi. Öğlene kadar zaten görevde oldukları halde, altı (6) haftalık bu yoğun tempoda üstün başarı gösterdiler. Öğrendikleri bir ilahiyi yakın zamanda planlanan “Dünya Engelliler Günü” programında sergileyecekler. Kursun sertifika töreni de bu programda yapılacak.

Kursiyerler, destek ve katkılarından dolayı İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’e, İl Müftü Yardımcımız Mehmet İzci’ye, Kocasinan Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bozyer’e, kursun Hocası Tekin Kiraz’a ve Engelliler İl Koordinatörleri Yasin Bulut ve Kevser Serap Eliaçık’a çok teşekkür ettiler.