18.05.2017

FAHRİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIM İLANI

D U Y U R U

Kayseri İl Müftülüğünden;

İlimiz Müftülüğüne bağlı ilçe müftülüklerinde 2017 yılı Yaz Kur’an kursları ile 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi için Geçici Öğreticiye ihtiyaç duyulan Kur’an kurslarında ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinin 7. maddesi, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve MüezzinKayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9. maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar, Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesinin 10. Maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığı 2016-2017 yılı Kur’an Kursları Uygulama Esasları ile Diyanet İşleri Başkanlığının 03/11/2014 tarih ve 6066 sayılı ve 09/09/2016 tarih ve E.44009 sayılı yazıları gereğince geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği sözlü mülakat sınavı yapılacaktır.

İLÇELERE GÖRE İHTİYAÇ DUYULAN BAY- BAYANGEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİ SAYISI

MELİKGAZİ

YEŞİLHİSAR

I-BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci Maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3. İmam-Hatip Lisesi, İlahiyat Önlisans veya İlahiyat Fakültesi düzeyinde dini öğrenim mezunu olmak.

4. Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

5. 2016 yılı KPSS (DHBT)’den puanı 60 veya üzeri olmak,

6. 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 veya üzeri alan yeterli sayıda müracaatçı bulunmadığı takdirde, 2016 yılı KPSS (DHBT)’ye girmiş olmak,

7. 4-6 Yaş grubu Kur’an kursları için; 3. maddede belirtilen dini öğrenim düzeylerinden birine sahip olmakla birlikte çocuk gelişimi ve öğretimi alanıyla ilgili resmi diploma veya sertifikaya sahip olmak (Belge ve sertifikalar en az 296 saat ve üzeri olmalıdır).

II- SINAV BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1.Başvuru yapmak isteyen adaylar 18/05/2017 tarihinden 31/05/2017 tarihine kadar mesai saatleri içerisinde istenen belgelerle birlikte görev almak istediği yalnızca bir İlçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir.

2. İlçe Müftülüklerinin ihtiyaç duydukları Geçici Öğretici gruplarında belirtilen sayıda 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 veya üzeri alan müracaatçı bulunmadığı takdirde; 2016 yılı KPSS (DHBT)’ye girmiş olan (2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60’ın altında olanlar) ve başvuru için belirtilen diğer şartları taşıyan adayların müracaatları kabul edilecektir.

3. Başvurular, İlçe Müftülüklerine şahsen yapılacak olup, bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan veya posta yolu ile yapılan başvurular ile duyuruda belirtilen tarihlerden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

NOT: Geçici Öğreticiye ihtiyaç duyulan sayıda 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 veya üzeri olan aday başvurusu alan İlçe Müftülükleri, 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60’ın altında olan adayların müracaatlarını kabul etmeyecektir.

4. Geçici öğretici görevlendirilmek üzere ihtiyaç fazlası müracaatın olması durumunda KPSS (DHBT) puanı en yüksek olandan başlamak kaydıyla ihtiyacın 2 katına kadar istekli sözlü mülakata tabi tutulacaktır.

III- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Dilekçe

2.T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi

3.2016 KPSS (DHBT) sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış sureti

4.2016 KPSS (DHBT) sonuç belgesi (bilgisayar çıktısı)

5.Varsa Başkanlıkça verilmiş olan hafızlık belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış sureti

6. Varsa 4-6 yaş çocuk gelişimi ve eğitimi belgesi

7. Varsa işitme engelli eğitim belgesi

IV- SINAVIN YERİ VE TARİHİ

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınava gireceği tarihi, sınavın yapılacağı adresi ve sınav saati müracaat bitiminde (kayseri.diyanet.gov.tr) sayfasında duyurular bölümünde ilan edilecek olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

V- DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI

Her aday başvuruda bulunduğu ilçeye göre sınava katılacak olup; başarı sıralaması sözlü sınav sonucu ve müracaat edilen ilçeye göre belirlenecektir. Sonuçlar (kayseri.diyanet.gov.tr) sayfasında duyurular bölümünde ilan edilecek olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır

VI- GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ

1.Görevlendirmeler, öncelikle 2016 yılı KPSS (DHBT)’den puanı 60 veya üzeri olup sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alandan başlamak suretiyle, sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır.

2.Geçici Öğretici ihtiyacı 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 veya üzeri olup sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylarla karşılanmaması halinde; 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60’ın altında olup sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alandan başlamak suretiyle, sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanlarının eşit olması halinde sırasıyla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, öğrenim düzeyi yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

3. Tabloda belirtilen Geçici Öğretici ihtiyacı sayıları muhtemel tahmini sayılar olup; asıl ihtiyaç sayısı 2017 yılıYaz Kur’an Kursları öğrenci kayıtları sonucu netlik kazanacağından, İlçe Müftülükleri öğrenci kayıtları sonucu oluşacak ihtiyaca göre tabloda ilan edilen ihtiyaç sayılarından eksik veya fazla Geçici Öğretici görevlendirme yapabilecektir. Görevlendirmeler adayların başvuruda bulunduğu İlçe Müftülükleri tarafından yapılacaktır.

4. Sınav işlemleri sürecinde adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

5. Bu duyurudaki şartlar, bu sınav ve bu sınava bağlı yerleştirmeler ile ilgilidir.