18.05.2017

GEÇİCİ CAMİ GÖREVLİSİ ALIM İLANI

16/05/2017

Kayseri İl Müftülüğünden;

İlimiz Müftülüğüne bağlı İlçe Müftülüklerinde münhal bulunan imam-hatip kadrolarına tahsis edilen kontenjan (60) adedince görevlendirmek üzere, sözlü mülakat sonucu, geçici cami görevlisi alımı yapılacaktır.

A- BAŞVURU ŞARTLARI

1. İmam-Hatip Lisesi veya İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. (İmam-hatip Lisesi mezunu olmayıp sadece İlahiyat Önlisans mezunu olanlar müracaatları kabul edilmeyecek ve görevlendirilmesi yapılmayacaktır.)

2- 2016 KPSS (DHBT) den 50 ve üzeri puan almış olmak.

3-İmam Hatip olarak görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

4-Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasındaki şartları taşımak.

5-Adayların Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak.

6-Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/E maddesi gereği memurluktan çıkarılmamış olmak.

7-Halen Diyanet İşleri Başkanlığında sözleşmeli veya vekil imam-hatip ve müezzin-kayyım olarak çalışıyor olmamak

8-Adaylar ancak ikamet ettikleri ilin İl Müftülüğüne müracaat edebileceklerdir.

B- SINAV BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1-İlimiz Müftülüğünce, 18.05.2017 tarihinden 22.05.2017 tarihleri arası mesai bitimine kadar (19 Mayıs Cuma günü hariç,hafta sonu Cumartesi, Pazar günleri dahil mesai saatlerinde) müracaatlar alınacaktır.

2-Mülakatlar 23.05.2017 tarihinde yapılmaya başlanacaktır. (Müracaatın fazla olması halinde mülakat müteakip günlerde devam edecektir.)

3-Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

4-Sınav; Kayseri İl merkezinde yapılacak olup, sınava katılacakların sınav tarihi ve sınav yeri müracaatların bitim tarihi olan 22.05.2017 günü mesai bitiminden sonra Kayseri Müftülüğü internet sitesinden ilan edilecek olup ayrıca her hangi bir tebligat yapılmayacaktır.

5-Adaylar sözlü sınava gelirken kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

6-Adayların mülakat neticesinde 70 ve üzeri puan alanlardan mülakat puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle sıralaması yapılacaktır. Mülakat neticesinde puanların eşit olması durumunda tahsili yüksek olana, bunun eşit olması durumunda hafız olana, bunun eşit olması durumunda KPSS (DHBT) puanı yüksek olana öncelik verilecektir.

7-Mülakat neticesinde sıralamaya girenlerin yer tespiti kur’a ile belirlenecek olup kur’a esnasında becayiş hakkı tanınacaktır.

8-Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacaktır.

9-Sınav ve sonuçları ile ilgili Kayseri Müftülüğü internet sitesinden yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

10-Sınavla ilgili iş ve işlemlerde faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır.

C- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Dilekçe (müftülükte temin edilecektir)

2-T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi

3-2016 KPSS (DHBT) sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış sureti