13.07.2016

Sarıoğlan İlçe Müftülüğümüzün Tanıtım ve Tarihçesi

İlçemiz 1960 yılında Sarıoğlan adı altında İlçe olmuştur. İlçe Müftülüğü 20.07.1960 tarihinde teşkilatlanmış ve hizmet vermeye başlamıştır. Hali hazırda 32 kadrolu 3 kadrosuz camisi ve 8 Kur’an Kursu bulunmaktadır

3 Mart 1924 Tarihinde kurulan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olan İlçe Müftülüğümüz, 1990 yılında açılmış olup, 633 sayılı ka­nunla Taşra Teşkilatı olarak din hizmetleri ile ilgili görevleri yerine getirmektedir.

İlçe Müftülüğümüz Başbakanlığa bağlı, Diyanet İşleri Başkanlığının talimatları doğrultusunda, İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, Din konusunda toplumu aydınlatmak, ibadet yerlerini ve Kur'an Kurslarını yönetmek, milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek kanunlarda gösterilen özel görevleri yerine getirmekle birlikte Din hizmetleri ile Din hizmeti veren camii ve Kur’an Kurslarının yönetimi, denetimi ile buralarda görevli din görevlilerinin yetenekli olarak yetiştirilmeleri, toplum içinde maddi ve manevi bir disiplin sağlanması, ihtiyaçların karşılanması, camiler, ibadet yerleri, Kur'an Kursları, Vaaz ve İrşat hizmetleri ile halkımızı dini konularda aydınlatmak, Bölgesindeki dini hizmetlerin geliştirilmesi, vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması gibi görevleri yapar.