31.10.2019

ÖZVATAN MÜFTÜLÜĞÜNDE İHTİDA TÖRENİ

31.10.2019 Perşembe  günü İlçe Müftümüz Sayın Bilal DUT’un  başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Gürcistan Vatandaşı ‘’Tamar LOMADZE (MERYEM)’’ kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Gürcistan Batum’dan Ülkemize Gelip Kayseri’de ikamet eden Tamar LOMADZE (MERYEM),  insanların kendisine karşı davranışlarından, örf ve adetlerinden  etkilenerek İslam dinini araştırdığını ve sonunda doğru kararı vererek Müslüman olduğunu söyledi ve Müslümanlığa geçtiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

İlçemiz Suffa Camii imam hatibi Yusuf AĞTAŞ’ın  Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi ilçe müftümüz sayın Bilal DUT’un, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Tamar LOMADZE (MERYEM) hanımın kelime-i şahadet getirmesi, yapılan dua ve kesilen şükür kurbanı ile son buldu…