10.10.2018

YAYGIN DİN EĞİTİMİ DAİRE BAŞKANI SAYIN SALİHA BİLGİÇ KAYSERİ’DE

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir dizi etkinliklere katılmak üzere 04-05 Ekim 2018 tarihleri arasında Kayseri’ye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Kayseri ziyareti kapsamında ilk olarak İl Müftülüğümüze teşrif ederek İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’i makamında ziyaret etti.

İl Müftülüğümüz ziyareti sonrası Türkiye Diyanet Vakfı Kemal İmamtorunu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’na geçerek burada yatılı kalan üniversite öğrencilerine “Cami Merkezli Din Hizmetlerinin Üniversite Öğrencilerine Katkıları” konulu konferans verdi.

05.10.2018 Cuma günü saat 10.30’da İlçe Müftülüğümüz konferans salonunda müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarından hizmet alan hanımefendilere “Cami Merkezli Din Hizmetinin Aile Bireylerine Katkıları” konulu konferans verdi.

Konferans öncesi Müftülüğümüze bağlı Turgut Reis Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticisi Zeliha Aysel tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlediği Hüsnü Hat ve Tezhib Sergisini gezdi.

Konferans sonrası Uhud Yatılı Kız Kur’an Kursu’nu gezerek burada hem ilahiyat okuyup hem de hafızlıklarını yapan öğrencilerimizi ziyaret ederek onlarla sohbet ettiler. Ayrıca zemin katta bulunan 04-06 yaş grubu öğrencileri ve aynı katta bulunan yetişkinlerin öğrenim gördüğü sınıfları ziyaret ettiler.

Uhud Kur’an kursu ziyareti sonrası Melikgazi İlçesinde hayırseverler Hayrullah - Hatice Elmacıoğlu ve Melikgazi Belediyesi işbirliği ile yaptırılan caminin açılışına katıldı.

Cami açılışı sonrası Dini Yüksek İhtisas Merkezi konferans salonunda Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kurslarında görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine “Biz Bir Aileyiz” konulu konferans verdi.

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sayın Bilgiç akşam saatlerinde ilimizden ayrıldılar. Ziyaretleri süresince Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sayın Bilgiç’e İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Melikgazi İlçe Müftüsü ve Kocasinan İlçe Müftü Vekili Yahya Polat eşlik etti.