22.03.2018

KOCASİNAN MÜFTÜMÜZDEN REGAİB KANDİLİ MESAJI

Muhterem Kardeşlerim.

Üç aylar diye isimlendirilen, ilahi rahmetin, af ve mağfiretin tecelli ettiği, kutlu ibadet mevsimine ulaşmış olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Bu maneviyat mevsimine 19 Mart 2018 Pazartesi günü girmiş bulunuyoruz. 22 Mart 2018 Perşembe gününü Cumaya bağlayan bu gece de Regaib kandilini idrak edeceğiz.

Recep, Şaban ve Ramazan ayları, samimi olan kulların af ve mağfiretle ödüllendirilenlerin kıymetli zaman dilimleridir. Bu üç aylarda birbirinden değerli kandil gecelerini yaşayacağız. Recep ayında Regaib ve Mirac geceleri, Şaban ayında Berat gecesi, Ramazan ayında da bin aydan daha hayırlı olduğu Kur’an da ifade edilen Kadir gecesi bulunmaktadır.

Regaib gecesi, Allah’ın kullarına bol olarak bağışta bulunduğu az olarak yapılan ibadetlere çokça sevabın verildiği rağbet gecesidir. Bu gece duaların kabul olunacağı, Allah’ın ihsan ve ikramını bol bol vereceği bir gecedir.

Bu aylarda iyi bir nefis muhasebesi yapmalıyız. Kardeşlik duygumuz öne çıkmalı, içimizde ki nefret, kin ve intikam duygularını giderebilmeliyiz. Güven toplumunu yeniden inşa edebilmeliyiz. Bu güzel duygularla üç ayların ve içinde barındırdıkları kandil gecelerinin ülkemiz, şahsımız, ailemiz ve İslam âlemi için huzur ve saadetler getirmesini temenni ediyorum.

Yahya ÇANKAYA

Kocasinan Müftüsü