16.05.2017

MAYIS AYI MUTAT PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

Müftülüğümüz 2017 yılı Mayıs ayı personel toplantısı 15.05.2017 Pazartesi günü müftülüğümüz Konferans Salonu’nda saat 09:00’da İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara, aynı gün saat 14:00’da ise Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik gerçekleştirildi.

Kocasinan Müftümüz Yahya Çankaya, müftülüğümüz büro personeli ve din görevlilerimizin katıldığı toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından gündem konularının görüşülmesiyle devam etti.

Engelliler konusunda öğretmen ve din görevlilerinin farkındalığını artırmak üzere hazırlanan proje Kayseri’de uygulamaya girdi. “EDES” “Engellilere Destek Programı” kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen,  Kayseri İl Müftülüğü tarafından desteklenen proje ile Müftülüğümüz Konferans Salonunda din görevlilerine seminer verildi. İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür  Yardımcısı Halis Kuralay tarafından verilen seminerde; “Dünyanın her yerinde olduğu gibi, ülkemizde de, zihnî, rûhî ve bedenî yönden engelli ve özürlü insanlar bulunmaktadır. Bu kardeşlerimize karşı duyarlı olmak, gereken ilgi ve desteği göstermek insanî ve İslâmî bir görevdir. Engelli kimselere değer vermeli, söz ve davranışlarımızla onların gönüllerini almalı, huzur ve mutluluklarına vesile olmalıyız. Hayatlarını kolaylaştırıcı mahiyette her türlü maddî ve manevî tedbiri almalı, gerekli altyapı hizmetlerini sunmalıyız.” denildi.