01.08.2016

KANDİL MESAJI

MÜFTÜMÜZDEN KADİR GECESİ MESAJI

Muhterem Kardeşlerim.

Bu akşam (1 Temmuz 2016) Kadir gecesini ihya edeceğiz. Bizi bu geceye ulaştıran Allah’a hamdolsun.

Kadir gecesi Kur’an-ı Kerimin indirilmeye başlandığı gecenin adıdır. Kur’an da ki 97. sure aynı adı taşıyor ve bu gecenin kıymetini bildirmek için indirilmiştir.

Surede Kur’an-ı Kerimin Kadir gecesinde indirildiği bildirilmekte ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu da beyan edilmektedir.

Bir hadislerinde Peygamber Efendimiz (a.s.) şöyle buyurdular. ”Kim inanarak ve mükâfatını Allah’tan bekleyerek Kadir gecesini ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır.”

Peygamberimiz bu geceye ulaşan kişinin şöyle dua etmesini söylemişlerdir. “Allah’ım, sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affeyle.”

O halde bu geceyi gafletle geçirmeyelim. İhlas ve samimiyetle tevbe ederek, peygamberimize salât ve selamlar getirerek, geçmişlerimizi rahmetle anarak geçirelim. Günahlarımızdan arınarak bayrama ulaşalım. Bu vesile ile bu gecenin şahsımız, ailemiz, ülkemiz ve insanlık alemi için huzur, barış ve saadetler getirmesini Yüce Mevlâdan niyaz ediyorum.

Yahya ÇANKAYA

İlçe Müftüsü