30.04.2018

BERAT KANDİLİ MÜNASEBETİYLE MÜFTÜMÜZLE BİR ARAYA GELDİK

30 Nisan 2018 Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece Berat gecesidir.  Bu vesileyle daire personeli olarak Kocasinan Müftümüz Yahya Çankaya hocamızı makamında ziyaret ettik. Hocamızın duasını aldık.

Hocamız, bu gece af ve mağfiret gecesidir. Yaşadığımız hayatı Ramazan öncesinde bir kez daha gözden geçireceğiz. Hatalarımız için af dileyeceğiz. Yanlış işlerimize ve günah işlememeye dair Allah Teala’ya söz vereceğiz. Bir Hadis-i Şerifte Peygamber efendiniz bu gece ile ilgili şöyle buyuruyor: Şaban ayının 15. Gecesi olunca, geceyi ibadetle geçirin, gündüzünde oruç tutun. O gece, Allah Teala güneş doğuncaya kadar dünya semasına tecelli eder ve “Günahlarının affını isteyen yok mu, onu bağışlayayım, rızık isteyen yok mu rızıklandırayım, bir derde düşen yok mu, ona afiyet vereyim” şeklinde buyuruyor.

Bu gecenin şahsımız, ailemiz, ülkemiz ve İslâm dünyası için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.