29.11.2017

KOCASİNAN MÜFTÜMÜZDEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Muhterem Kardeşlerim.

Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümüne, Mevlid kandiline ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Mübarek olsun.

Bu doğum gecesi, bizler için Hz. Peygamberi anlama, O’nun hayatını kendi hayatımıza örnek alarak yaşamak ve insanlığa yansıtmak anlamında müstesna bir gecedir. Peygamberimiz barış dini olan İslamın Peygamberidir. Bizler O’nun yaşantısını örnek alarak nesillerimize yansıtmalıyız. Haklının yanında, haksızın karşısında, dertlere derman olmanın gayreti içerisinde olmalıyız. İçimizdeki kötü duyguları kin ve nefreti söküp atmalı, sevgi ve saygıyı, dostluk ve kardeşliği yerleştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Mevlid kandilimizin ülkemiz başta olmak üzere gönül coğrafyamıza İslam dünyasına huzur ve barış getirmesini, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesini Allah’tan temenni ediyorum.

Rabbimiz dünyanın muhtelif yerlerinde ki katliamlarda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar ihsan eylesin.

Yahya ÇANKAYA

Kocasinan Müftüsü