21.07.2017

MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE” CAMİ-ÇOCUK BULUŞMASI” PROGRAMI YAPILDI

20 Temmuz günü, Kocasinan Müftülüğümüz tarafından Ahmet Özderici Camii'nde "Cami – Çocuk Buluşması" programı düzenlendi.

Düzenlen programa İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcılarımız Mahmut Taşyapan, Tandoğan Topçu, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, din gönüllüleri, öğrenci ve velileri katıldı.

Program, Beyazşehir Yeni Camii yaz Kur'an kursu öğrencisi Kadir Çamdal'ın Kur'an okumasıyla başladı. Kocasinan İlçe Müftümüz Yahya Çankaya'nın selamlama konuşmasından sonra söz olan İl Müftümüz Sayın Güven, camilerimizi, namaz kılmayı ve müezzinlik yapmayı çocuklarımıza sevdirme konularından bahsettiği konuşmasında şu sözlerine yer verdi:

"Yaz Kur'an kurslarında görev yapan İmam Hatip ve Kur'an kursu hocalarımız, camilere gelen çocuklara Kur'an öğretmenin yanında aynı zamanda namaz kılmalarını ve özellikle de müezzinlik yapmalarını öğretmelidirler. Müezzinliği öğrendiklerinde, vakit namazlarının müezzinliklerini yaparak kendilerini geliştirirler ve böylece camiye-cemaate devam etmiş olurlar.

Camilerimiz, sanki sadece Cuma namazları, teravihler ve bayram namazları kılınsın diye yapılmış gibi bir algı var toplumumuzda. Kadınlarımız, Ramazan ayında sünnet olan teravih namazı için camileri doldurmaya gayret etmelerine rağmen farz olan vakit ve Cuma namazlarında bunu yapmıyorlar. Hâlbuki farz namazlarını cemaatle kılmak için camilerde olmak daha büyük sevaptır.

"ÇOCUKLARIN KALBİNE ANCAK SEVGİYLE GİREBİLİRİZ!"

Kadınlarımız, çocuklarıyla dışarıya çıkacakları zaman, evlerinde hep birlikte abdestlerini almalıdırlar. Yani namaza her an hazır halde olmalıdırlar. Dışarıdayken, namaz vakti gelip de müezzinlerimiz ezan-ı Muhammediye'yi okudukları zaman en yakın bir camiye girip namazlarını kılmalıdırlar. Çocuklarımız, böylece namaz vakti geldiği zaman, ezan okunduğu zaman demek ki 'camiye gidilirmiş' anlayışına sahip olacaktır. Camilerimiz bu vesileyle şenlenmiş olacaktır.
Çocuklarımıza bir şeyi öğretmeden önce sevdirmemiz gerekir. Çocukların kalbine ancak sevgiyle girebiliriz. Tehditle, korkuyla, azarlayarak değil, sevdirerek yapmalıyız işimizi. Yüce Mevla, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, dinine, diyanetine, milletine bağlı olan ve onlara hizmet edecek nesillerden eylesin."
Sayın Güven'in konuşmasının ardından, yedi caminin öğrencilerinin katıldığı bir bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada Ahmet Özderici Camii yaz Kur'an kursu öğrencileri birinci oldu. Daha sonra, Ahmet Özderici Camii yaz Kur'an kursu öğrencilerinden Miraç Acar vaaz verdi, Ahmet Özderici Camii yaz Kur'an kursu öğrencilerinden Ahmet Duran hutbe irade etti, Mahmut Özakkaş Camii yaz Kur'an kursu öğrencileri ilahiler, Ahmet Yağmur Camii yaz Kur'an kursu öğrencileri salavatlar okudu, Osman Özcan Camii yaz Kur'an kursu öğrencilerinden Ennur Gamze Gündoğan da dua yaptı. Duadan sonra program sona erdi. Çıkışta bütün öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı.