10.05.2017

KOCASİNAN MÜFTÜMÜZDEN BERAT KANDİLİ MESAJI

Muhterem Kardeşlerim!

10 Mayıs 2017 Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece Berat Gecesi’dir. Mübarek olsun.

Bu gece, mü’minlerin af ve merhamet sahibi Allah’a sığınarak, günahlarından arınıp, ilahi lütuflara erişme fırsatını yakalayacakları zaman dilimidir.

Peygamberimizin ifadesiyle, bir yıl içinde vuku bulacak olayların hükme bağlandığı bir gecedir. Bu gece, olumlu ve olumsuz her konu karara bağlanır.

Peygamberimizin verdiği müjdeye göre, Allah Teâlâ, berat gecesi dünya semasına tecelli edip kullarının kurtulabilmesi için “ Yok mu af dileyen affedeyim, yok mu ihtiyacı olan gidereyim…” buyurarak bizlerin affını istemektedir.

Öyleyse bu gece, bağışlanmak için gönülden Allah’a yalvaralım. Gönüllerimize sevgi ve af yerleşsin. Günahlardan beraat edenlerden olalım. Ülkemizin, İslam âleminin ve bütün insanlığın huzur ve saadeti için dua edelim.

Sıkıntılarda bunalan ruhlara, daralan kalplere, bu gecenin şifa olmasını diliyor, berat kandilinin insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Yahya ÇANKAYA

Kocasinan Müftüsü