04.05.2017

OKULLAR ARASI “TEMEL DİNİ BİLGİLER” YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle il geneli ortaöğretim kurumlarının 9, 10 ve 11. sınıflarına yönelik yapılan “Temel Dini Bilgiler” yarışmasında Kocasinan İlçesinde dereceye giren öğrencilerin ödül töreni, Kocasinan İlçe Müftülüğümüz Site Camii Konferans salonunda saat 13:30’da yapıldı.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan İlçe Müftümüz Yahya Çankaya, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kocasinan Müftümüz, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ”İlimizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik’in destekleriyle 63 bin kitap dağıtarak öğrencilerimizin Peygamber Efendimizin hayatını okuyup öğrenmelerini amaçladık. İnanıyorum ki 63 bin rakamı üçe katlamıştır. Çünkü bu çocukların annesi, babası öğretmenleri de okumuştur. Konu dinimiz ve Yüce Peygamberimiz (s.a.v) olunca heyecan ve ilgi artıyor. Çocuklarımızın Peygamberimizi kitaptan öğrenmesi önemli. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatından ibret alınacak çok önemli olaylar var. Gençler! Sizler bizlerin geleceğimizsiniz. Bize bu imkânı sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Müftülüğümüze teşekkür ederim. Dereceye giren öğrencilerimizi de kutluyorum.” dedi.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise yaptığı konuşmada, “Biz gençlere hizmet etmek istiyoruz. Dini duyarlılığı artırmak için her türlü alt yapıyı hazırlamak amacındayız. Kitabî bilgiler önemli, özenle hazırlanmış kitapları siz gençlerin hizmetine sunmak bizlerin en büyük hedefidir. Bu yıl varlığı ve yaşantısıyla bizlere örnek olmuş yüceler yücesi Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) ´in hayatını öğrenmeniz çok önemlidir. Bu önemli organizede emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Osman Hocamdan ve isimsiz kahramanlarımızdan Allah razı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ödül töreninde birincilere 4, ikincilere 2, üçüncülere de 1 çeyrek altın hediye verildi. Tören, Kocasinan ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından günün anısına toplu resim çekilmesiyle son buldu.

Yarışmada  dereceye giren öğrenciler :