03.07.2018

KOCASİNAN MÜFTÜLÜĞÜMÜZ YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

28 Haziran 2018 Perşembe günü, ilçemiz Hacı Aliye Tarman Camii’nde yaz Kur’an kursları açılış programı düzenlendi.

Program cami yaz Kur’an kursuna devam eden öğrencilerden Fatih Cihan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra yine Kur’an kursu öğrencilerinin oluşturduğu bir ilahi grubu tarafından ilahiler okundu.

Selamlama konuşması için söz alan Kocasinan Müftüsümüz Yahya Çankaya, geçen yıl 3 ayrı dönem içerisinde 18 ila 20 bin arası çocukların camileri doldurduğunu, geleceğin teminatı olan çocukların camilere iştirak etmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, bu yılki yaz Kur’an kurslarının başarılı bir şekilde sürmesini temenni etti.

Sayın müftümüzden sonra konuşmasına başlayan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, cami ve Kur’an kurslarına devam ettikleri ve buraları şenlendirdikleri için çocuklara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Sizler, anne-babalarınızın yönlendirmesiyle ve aynı zamanda kendi istek ve arzularınız sonucunda camilerimize ve Kur’an kurslarımıza geliyorsunuz. Buralarda bir taraftan Kur’an okumayı öğreniyorsunuz, diğer taraftan da dini değerlerimize, İslami bilgilere sahip oluyorsunuz. Sizlere, bunları öğreten hocalara ve hoca hanımlara teşekkür ediyorum. Yine sizleri gönderdikleri için ailelerinize de teşekkür ediyorum. Camilerimiz, sizlerle güzel, sizlerle neşeli olmaktadır.

Sevgili Çocuklar!

Kur’an okumayı öğrenmenizle beraber, dini bilgileri hayatınıza aktarmak için buralara adım atıyorsunuz. Yaz kurslarında namaz kılmayı, kız çocuklarımız olarak başörtüsü takmayı öğreniyorsunuz. İnşallah hayatınız hep böyle güzel olur.

İlk haftada yaşadığınız bu heyecanı, kursun bitimine kadar yaşamanızı istirham ediyorum. Onun için şimdi olduğu gibi son haftaya kadar devamsızlık yapmadan sürdürün kursunuzu. Namazlarınızı sürekli olarak kılmaya çalışın.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra İl Müftümüz Sayın Güven tarafından yapılan dua ile program sona erdi. Düzenlenen programa İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan Müftüsümüz Yahya Çankaya, müftülüğümüze bağlı Erkilet bölgesinde görev yapan din görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın sonunda, çocuklara bayrak dağıtıldı ve cami dışında hep birlikte günün anısına fotoğraf çekinildi.