28.06.2018

2018 YILI HAC SEMİNERLERİ KOCASİNAN MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE YAPILDI

2018 yılı Hac ibadetini ifa edecek hacı adayları için organize edilen hac semineri 25-26 Haziran tarihlerinde müftülüğümüz konferans salonunda yapıldı. Seminere Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçesinden 200 hacı adayı katıldı.

Seminerde konuşma yapan İl Müftümüz Doç Dr. Şahin Güven ve bu yıl Kafile Başkanı olarak kutsal topraklara uğurlayacağımız Kocasinan Müftümüz Yahya Çankaya “Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı” hakkında hacı adaylarımızı bilgilendirdi.

Hac semineri programında ayrıca İl Müftü Yardımcımız Sayın Mehmet İzci, “Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık” başlıklı; İl Müftülüğü Şube Müdürü Şaban Çakır, “Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki” başlıklı ve Dr. Levent Tundar da “Temel Sağlık Bilgileri” başlıklı birer sunum yaptılar.

Bu yılki Kayseri’den normal hac kafilesinin ilki, 26 Temmuz 2018 Perşembe günü; son kafile ise 01 Ağustos 2018 Çarşamba günü hareket edecek.