17.10.2017

EKİM AYI MUTAT PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

Müftülüğümüz 2017 yılı Ekim ayı personel toplantısı 18.10.2017 Salı günü müftülüğümüz konferans salonunda saat 09:00’da İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara, aynı gün saat 14:00’da ise Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcımız Tandoğan Topçu, Kocasinan Müftümüz Yahya Çankaya ve daire personellerimiz katıldı.

Bu ay ki toplantımıza katılan konuğumuz  Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Mezhepleri Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Akoğlu oldu.

Akoğlu, İslam dünyasındaki varlığını sürdüren mezhepleri değerlendirerek, “Mezhepler, rahmettir. Farklı görüşlerin bir arada yaşamasına vesile olmaktadır. Ancak; benim yolum doğrudur. Benim mezhebim dışındakiler yanlış yoldadır görüşü yanlıştır.” dedi.

Prof. Dr. Muharrem Akoğlu, “İslam medeniyetinde mezheplerin farklı kültürlerdeki insanların bir arada yaşamasına vesile olduğu için rahmettir. Zaten bu mezhepler, asıl itibariyle İslam dininin daha kolay yaşanması için ortaya çıkmıştır. Mezhepler, gereklidir. Herkesin dinde alim olması beklenemeyeceği için mezhep büyüklerinin görüşleri insanların dini hayatını kolaylaştırmaktadır. Mezheplerin olmamasını savunan Selefilik denilen görüş de bana göre isabetli değildir. Zaten, Kuran-ı Kerim’deki ayetlerin bazıları, mezheplerin ortaya çıkmasında etkilidir. Mezhepler, olmasaydı; İslam dini evrensel olamazdı, İçtihad kapısı kapanırdı. Mükemmeliyet olmazdı. Toplumlarda, ilerleme olmazdı. Bu din Allah’ın koruması altındadır. Allah dinini koruyacaktır.”dedi.

Toplantı sonunda İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle açmış olduğu “Hüs-i Hat ve Tezhip” sergisinden dolayı Turgut Reis Kur’an Kursu Öğreticimiz Zeliha Aysel’e teşekkür belgesi takdim etti.