21.06.2017

KOCASİNAN MÜFTÜMÜZDEN KADİR GECESİ MESAJI

Muhterem Kardeşlerim.

21 Haziran Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece Kur’an-ı Kerimin inmeye başladığı Kadir gecesidir. Şimdiden mübarek olsun. Bu gece ile ilgili Kur’an’da özel sure tahsis edilmiş ve gecenin önemi güzel bir şekilde anlatılmıştır.

“Biz onu (Kur’anı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sana haber veren oldu mu? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Bu gece, Peygamber Efendimizin ”Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek bu geceyi ihya ederse bütün günahları bağışlanır.” buyurduğu, yapılan duaların, içtenlikle edilen tevbelerin kabul edileceği kıymetli bir gecedir.

Bu gece, yaşadığımız hayatı sorgulayalım, hatalarımıza tevbe edelim, Allah’tan af dileyelim, aile bağlarımızı, akraba ve komşu ilişkilerimizi gözden geçirelim. İbadetlerimizde devamlılığı sağlayalım. Her geceyi kadir, her ayı Ramazan gibi değerlendirelim. Dargınlıklar son bulsun, kin ve nefret duygularından uzaklaşalım, kimsesizleri, yetim ve öksüzleri gözetelim.

Bu güzel duygularla daha nice kadir gecelerine ve bayramlara ulaşmamızı, bu gecenin şahsımız, ailemiz, ülkemiz ve insanlık alemi için huzur, barış ve saadetler getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.

Yahya ÇANKAYA

İlçe Müftüsü