27.06.2022

İlçe Müftümüz Mustafa BAHACAN göreve başladı.

1976 yılında Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yahyalı’da tamamladıktan sonra 1997 yılında imam-hatip olarak göreve başladı. 1999 yılında Cumhuriyet Üniversitesi (Sivas) İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Sivas merkezde 5 yıl süren imam-hatiplik görevinden sonra Hatay ve Mersin’de 4 yıl murakıp (il müfettişi) olarak görev yaptı. Hatay Aleviliği üzerine hazırladığı yüksek lisans (mastır) tezini 2004 yılında tamamladı. Müftü ve vaiz adayları için düzenlenen Arapça ve din ilimlerinin öğretildiği 30 ay süreli Kayseri Eğitim Merkezi İhtisas Kursu’nu 2008 yılında bitirdikten sonra Kayseri’de murakıplık görevine devam etti. Aynı yıl girdiği görevde yükselme sınavını kazanarak ilçe müftüsü oldu. 2009-2012 yılları arasında Diyarbakır`ın Kocaköy ilçesinde 3 yıl ilçe müftüsü olarak görev yaptı.  2012-2017 yılları arasında A.B.D. New York Başkonsolosluğu görev bölgesinde bulunan vatandaş ve soydaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu New Jersey eyaleti Paterson Ulu Camii’nde 5 yıl din görevlisi olarak görev yaptı.
    Yurtdışı dönüşü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 5 yıl ilçe müftüsü olarak çalıştıktan sonra 22.06.22 tarihinde Kayseri Hacılar ilçe  müftüsü olarak atandı.
    Mustafa BAHACAN, evli ve iki çocuk babası olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.