​T.C. BÜNYAN KAYMAKAMLIĞI
İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

İLÇE MÜFTÜSÜ - MAHMUT TAŞYAPAN

(Öz geçmiş)

1967 yılında Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde doğdum. İlk ve orta tahsilimi burada tamamladım. 4 Nisan 1986’ da Kayseri ili Yeşilhisar ilçesi Kavak köyünde imam hatip olarak göreve başladım. İki yıl imam hatiplik görevinden sonra 1987’de Erciyes Üniversitesi ilahiyat     fakültesine başladım. 1992 yılında Lisans eğitimimi tamamlayarak mezun oldum. Bu arada Kayseri Melikgazi müftülüğü Keykubat Camii imam hatibi olarak görevime devam ettim. Özel olarak Arapça. Tefsir ve hadis dersleri aldım. Lisans eğitiminden sonra Erciyes Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsünde Temel İslam bilimleri anabilim dalı Kelam bilim dalında Yüksek lisansımı (master) tamamladım.1992-1995 yıllarında Kayseri Seyit Burhanettin Endüstri meslek lisesinde 4 yıl süreyle kesintisiz ücretli öğretmenlik yaptım.

1995-1997 yıllarında yedek subay olarak askerlik hizmetini tamamladım. Askerlik dönüşü Eylül 1997’ de Konya Selçuk Eğitim merkezinde 7.dönem, Haseki ihtisas eğitimine katıldım, Haziran 1999’da derce ile mezun oldum. Kasım 1999’da Kırıkkale ili Karakeçili ilçe müftüsü olarak atandım. 2001 yılında Diyanet işleri Başkanlığımızca Ankara eğitim merkezinde açılan on ay süreli İngilizce yabancı dil kursuna katıldım ikincilik derecesi ile kursu bitirdim.

2002 Eylül ayında Başkanlığımızca Newyork Başkonsolosluğu Din hizmetler ateşeliği nezdinde Newyork Rochester Türk Cemiyetine 4 yıl süreyle Din görevlisi olarak görevlendirildim. Bu görevim esnasında bir yandan vatandaşlarımıza din hizmeti sunarken diğer Yandan Amerikan hükümetince yabancılara yönelik açılan İngilizce kurslarına devam ettim. Newyork report sistemine göre yabancılar için belirlenen en yüksek not derecesi sertifikasına sahip oldum. Ayrıca, Nazareth College of Rochester Üniversitesi tarafından açılan, “Yaşayan Dünya dinlerini tanıma ” kursuna katılarak sertifika aldım. ST. John Fisher College Üniversitesi Sosyoloji bölmünde (Human Service Administration) bir müddet misafir doktora öğrencisi olarak derslere katıldım.

Eylül 2006’da Yurt dışı görevimi tamamlayarak yurt içi asli görevime döndüm. İki yıl Kırıkkale il merkezinde görevlendirme vaiz olarak çalıştım. Ağustos 2008’de Sivas Koyulhisar ilçesine yeniden ilçe müftüsü olarak atandım. Mart 2012’ de Kayseri il müftü yardımcısı olarak atandım. Eylül 2017’de Kayseri Bünyan ilçesine ilçe müftüsü olarak atandı. 06.12.2017 tarihinde Bünyan İlçe Müftülüğü görevine başladım.

Evliyim üç çocuğum var. İngilizce ve Arapça dillerini iyi derecede pratik olarak kullanabilmekteyim.