03.07.2019

KAYSERİ AKKIŞLA'DA ÇOCUKLAR CAMİDE

''Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur'an olsun'' gibi kuşatıcı ve konuyu en güzel şekilde tarif eden ser levha bir sloganla başlayan 2019 yılı Yaz Kur'an Kursları bütün ülke sathında olduğu gibi Akkışla ilçemizde de coşkuyla devam ediyor. Kur'an eğitimi ve Temel Dini Bilgiler derslerinin yanında Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, Akkışla Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde futboldan voleybola, masa tenisinden yüzmeye ve geleneksel spor etkinliklerine gibi birçok spor faaliyetleri; kahvaltılardan doğa yürüyüşüne, pikniklerden bilgi yarışmalarına birçok sosyal faaliyetlerle dolu dolu geçiyor.

Okuduğumuz Kur'an'ın hayata taşınmasının önceliğini sergileyecek bir gayretle Yaz Kur'an Kurslarımız bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin camiyle buluşmasını, camilerimizin çocuklarla şenlenmesini sağlayacak kampanyalarla sadece ders vakti değil günün her vaktinde camilerin buluşma adresi olmasını sağlayacak etkinlikler planlanıyor. Bu bağlamda Yaz Kursları süresince 40 gün sabah namazını camide kılan öğrencilerimizin bisikletle ödüllendirileceği bir kampanya başlatılmıştır. İlçe halkımız tarafından takdirle karşılanan çocuklar tarafından da büyük bir rağbet gören bu kampanya ilçe genelinde büyük bir heyecan oluşturmuştur. Kız erkek bütün öğrencilerin dahil olduğu bu kampanya sadece kurs dönemi için değil sürekli olarak çocuklarımızın camiye devam etmesini sağlayacak bir etki oluşturacağını ümit ediyoruz.

İlçedeki çocukların yanında diğer illerden ve yurtdışından tatilini geçirmek için ilçemize gelen çocukların da yaz kurslarımıza ve sabah namazlarına devam ettiğini görmek bizler için büyük bir mutluluk vesilesi.