16.08.2018

“DİNÎ EĞİTİM ALMAYAN HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ KALMASIN!”

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 16 Ağustos 2018 Perşembe günü, Talas İlçe Müftülüğü'ne bağlı Zeki Özdemir Camii yaz Kur’an kursu kapanış programında konuştu.

Programda ilk konuşmayı yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas’ta yeni cami ve Kur’an kursları inşaederek çocukların yetişmelerine, gelecekte faydalı insan olmaları için katkıda bulunduklarını ifade etti.

İl Müftüsü Sayın Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yaz Kur’an kurslarında, ülkenin geleceği olan çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim, dinî ve ahlakî eğitimler verdiklerini söyledi. Kur’an-ı Kerim, dinî ve ahlakî eğitim almayan hiçbir evladımızın kalmaması için gayret ettiklerini belirten Sayın Güven, “Kurslarımıza gelen çocukların neler öğrendiğini veliler olarak sizler daha iyi biliyorsunuz. Çocuklarımız, öncelikle Elif cüzünü bitirdiler ve Kur’an-ı Kerim okumaya başladılar elhamdülillah. Onların Kur’an-ı Kerim okumasını unutmamaları için sadece Cumartesi-Pazar günlerinde de olsa cami ve Kur’an kurslarına gönderin. Hocalarımız onlarla ilgilendiklerinde, haftada bir de olsa okuyacakları için Kur’an’ı unutma gibi bir durumları söz konusu olmaz. Ayrıca çocuklarımız, bu kurslarımızda namaz kılmayı, cemaatle saf olmayı öğrendiler. Bundan sonraki hayatlarında camili-cemaatli, namazlı-niyazlı olmalarını istiyorsak, onları camilere göndermeliyiz.

Babalar, namaz vakitlerinde çocuklarını yanlarına alıp camilere gelmeli ki buralar çocuklarla şenlensin, güzelleşsin. Yine edindikleri tesettür bilincini de sürdürmeleri için, kız çocuklarımıza anneleri yardımcı olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek, temel dini bilgiler gibi güzel hasletlere sahip olmak için yaz Kur’an kurslarını yalnız bırakmayan çocuklara ve onlara katkı sağlayan hocalara teşekkür etti.

Program sonunda öğrencilere, Diyanet Çocuk dergisi hediye edildi.

Programa, İl Müftüsü Sayın Güven ile birlikte, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan İlçe Müftü Vekili ve Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.