14.08.2018

KAYSERİ'DE YAZ KUR’AN KURSLARI ARASI YARIŞMA

Kayseri İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerince Yaz Kur’an Kursları'na olan ilgiyi artırmak ve öğrencilerimizi temel dini bilgileri öğrenmeye teşvik etmek amacıyla, 14 Ağustos 2018 Salı günü, 16 ilçe arasında “Yaz Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” düzenlendi.

İlk üç dereceye giren erkek ve kız öğrencilere ödül olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının yanı sıra birincilere 500, ikincilere 400, üçüncülere 300 Türk Lirası ödül takdim edildi.

Yapılan yarışmada kızlar kategorisinde; Melikgazi İlçe Müftülüğü Ağırnas Kur'an Kursu  öğrencisi Zehra Güven birinci, Kocasinan İlçe Müftülüğü Osmanlı Kur'an Kursu öğrencisi İlknur Çelik ikinci, Develi İlçe Müftülüğü Şht. İmam Hüseyin Kur'an Kursu öğrencisi Güzide Özkan üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde ise;  Talas İlçe Müftülüğü Toki Camii Kur'an Kursu öğrencisi Ahmet Altuner birinci, Melikgazi İlçesi Genç Kaymek Toki öğrencisi Yusuf Ünal ikinci, Kocasinan İlçe Müftülüğü Zümrüt Camii Kur'an Kursu öğrencisi Zachariya İsmail Maimati üçüncü oldu.

Yarışmadan sonra öğrencilerle bir araya gelerek ödüllerini takdim eden ve hatıra fotoğrafı çektiren İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven; “Yaz Kur'an kursları sonunda bu tür yarışmaların tertip edilmesi öğrencilerimizin Kur'an-ı Kerim'e, dini bilgilere ilgisini artırmakta ve motivasyonlarını yükseltmektedir. Bu yarışmaların ehemmiyeti çok büyüktür. Bu vesileyle öğrencileri yarışmaya hazırlayan hocalarımıza, anne babalarına ve özellikle de bu başarıyı gösteren öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.