15.07.2018

TEMMUZ AYI’NIN 10 TIR’LIK YARDIMI, SURİYE’YE UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacı ve “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 10 TIR’lık un, gıda ve ayakkabı malzemesi, 14 Temmuz 2018 Cumartesi günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

Uğurlama programı, Hunat Camii İmam-Hatibi Kurra Hafız Metin Yalçınkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sonrasında kürsüye gelen İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, her ay düzenli bir şekilde gönderilen yardım TIR’larının Temmuz ayına ait uğurlama programını gerçekleştirmek üzere burada bulunduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Her ay sınır ötesine, Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılı oldukları bölgelere göndermiş olduğumuz yardımlarımız 414 TIR’a ulaşmıştı ve bugün göndereceğimiz 10 TIR ile bu sayı, 424 olacak. Bu yardımlarımızı, Diyanet Vakfımızın bölgedeki temsilcileriyle görüşerek hangi bölgede ihtiyaç varsa oraya gönderiyoruz. Kayseri ve civarında fazlasıyla un fabrikası olması sebebiyle Diyanet Vakfımızın genel merkezi, bizlerden özellikle bölgedeki vakfımızın açmış olduğu fırınların un ihtiyacını karşılamamızı istediler. Bizler de her ay en az 10 TIR un gönderiyoruz. Şu anki TIR’larımızın 9’unda un var, 1’in de ise kuru gıda, bakliyat ve ayakkabı var.

Hayırseverlerimiz, ayni ve nakdi yardımlarını bizlere ulaştırıyorlar; bizler de bunları bölgeye ulaştırıyoruz. Daha çok Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtı ile terörden arındırılmış olan bölgelerde ve kamplarda çok kötü şartlarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimize, bir nebze hayatlarını kolaylaştırma adına göndermiş olduğumuz bu yardımların, Yüce Mevla’nın rızasına muvafık olmasını temenni ediyorum.”

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu da, belediye olarak gereken desteği sağlamaya çalıştıklarını, Kayseri’nin, yardımseverliğinin yanında mazlumlara sahip çıkmak şeklinde de güzel bir yanının olduğunu söyleyerek yardımlarını esirgemeyen yardımseverlere teşekkür etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, böyle hayırlı bir işin yanında bulunmanın, ucundan tutabilmenin çok önemli bir davranış olduğunu ifade ederek Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri teşkilatına teşekkür etti.

“BİR TEK HURMA, UHUD DAĞI KADAR BEREKETLENİR!”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, uğurlama programına katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem), bir hadis-i şerifinde buyuruyor ki: ‘Sizden birisi, gönülden, helalinden bir tek hurma bile sadaka verse Cenab-ı Hak, onu büyük bir memnuniyetle kabul eder ve o bir tek hurmayı Uhud dağı kadar besler ve geliştirir.’ Bugün gönülden verilen o bir tek hurmanın, TIR’lar dolusu Uhud dağı kadar büyüdüğünün şahidiyiz. Yardımlarından dolayı bütün iyiliksever, hayırsever, gönlü zengin insanlara teşekkürü bir borç biliyorum. Al-i cenap milletimizin; ırkına, diline, dinine, rengine bakmaksızın dünya üzerinde mazlum ve mağdur kim varsa, onun yanında olmak için gayret gösterdiğinin bir nişanesi, bir şahididir bu TIR’lar. Cenab-ı Hak, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu program için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftümüz Sayın Güven’in yaptığı dua ile TIR’lar Suriye’ye doğru uğurlandı.

10 TIR uğurlama programına, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafaoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Başkanı Ahmet Taş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Ramazan Benli, AFAD İl Müdürü Osman Atsız, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Kaymek Müdiresi Mürşide Gonca Aslan, Erciyes Kadın Platformu üyeleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, TDV Kayseri Şubesi yönetimi ve STK temsilcileri katıldı.