28.06.2018

İL MÜFTÜMÜZDEN, MEDİNE İ.H.O. VE HİSARCIK KUR’AN KURSUNA ZİYARET

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, her yıl icra edilen “Yaz Kur’an Kursları”nın bu yılki açılış programları münasebetiyle 26 Haziran 2018 Salı günü, Melikgazi İlçesinde proje İmam-Hatip ortaokulu olarak faaliyet gösteren Medine İmam-Hatip Ortaokulu’nu ve Hisarcık Kur’an kursunu ziyaret etti.

Önce Kur’an kursu idareci ve personelleriyle toplantı yapan Sayın Güven, daha sonra okulun mescidinde Hafızlık eğitimi alan öğrencilerle beraber öğle namazını kıldı. Namazın akabinde öğrencilerle kısa bir hasbihalde bulundu.

Namaz sonrasında çocuklara hitap etmek için ilk söz alan Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, şöyle konuştu:

“Proje ortaokulunda okumanız sizler için büyük nimet, büyük ayrılacaktır. Anne-babalarınız sizleri buraya gönderdiler. Çeşitli sınavlardan geçerek buraya geldiniz. Anne-babalarınızı, sizlerin başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Hepimiz sizlerden başarı bekliyoruz. Kış döneminde öğrenmek önemli olduğu gibi yaz döneminde de önemlidir. Çünkü ikisi birbirini tamamlayacaktır.”

“YÜCE MEVLA, SİZLERİ, KUR’AN’IN HİZMETKÂRI EYLESİN.”

Sayın Polat’ın sözlerinin ardından konuşan İl Müftümüz Sayın Güven ise şunları söyledi:

"Kıymetli gençler! Burası hafızlık eğitimi veren bir Kur’an kursumuz burada, eğer işi ciddiye alır da iyi bir şekilde çalışır ve gayret gösterirseniz; hem kendinize, hem ailenize hem de ülkemize faydalı olursunuz.

Buranın belli kuralları var. Siz de o kurallara uyarak güzel bir şekilde hizmet alırsınız inşallah. Hocalarınıza, anne-babalarınıza teşekkür ediyoruz ama asıl teşekkürü siz hak ediyorsunuz. Arkadaşlarınız mahallenizde oyun oynarken, sizler buraya geldiniz. Bir fedakârlık yaptınız. Bunun karşılığını fazlasıyla alacaksınız Allah’ın izniyle. Büyüdüğünüzde, böyle bir tercih yapmanızın anlamını daha iyi öğreneceksiniz.Ama şunu bilin ki burayı yani eğitimi, Kur’an’ı tercih ettiğiniz için size tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.

Hafızlık eğitimi alırken, dini bilgilerimizi, yaşantımızı gözden geçirmeliyiz. Hep birlikte güzelce namaz kıldınız. Belki de şu an evinizde olsaydınız namaz kılmak yerine oyun oynuyor olacaktınız. Beş vakit namaza, burada alışacaksınız. Evlerinize gittiğiniz zaman da ailenize, ‘Bizi sabah namazına kaldırın, yatsı namazını kılarak yatmamızı sağlayın’ diyerek tembihte bulunmalısınız.

Yüce Mevla, sizleri; başarılı kılsın, Kur’an’ın hizmetkârı eylesin.”