31.05.2018

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN PERSONEL İFTARI

28 Mayıs 2018 Pazartesi günü, İl Müftülüğümüzün organizesi ile Safa Eğitim Kurumları Sosyal Tesisleri’nde geniş katılımlı bir iftar gerçekleşti.

İl Müftülüğümüz; emekli müftü, müftü yardımcıları ve vaizlerden Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekan ve dekan yardımcılarına ve ailelerine, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi idareci, eğitimci ve personellerine ve ailelerine, İl müftü yardımcılarından ilçe müftülerine ve ailelerine, İl müftülüğü personelinden Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ilçe müftülük personelleri ve ailelerine kadar varan geniş kapsamlı bir iftar programına imza attı.

İftarımıza, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Sokağı etkinlikleri çerçevesinde söyleşi için misafir olan Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Hoca da iştirak etti. Sayın Ay, aynı zamanda Yatsı ve Teravih namazları için Kurşunlu Camii’nde bulundu ve imamlık yaptı.

Programın sunuculuğunu, Salıbahçe Camii İmam-Hatibi Sadi Özmen yaptı. Akşam ezanını, Hunat Camii İmam-Hatibi Abdullah İslam okudu. Kur’an-ı Kerim tilavetini, Cami-i Kebir İmam-Hatibi Halil İbrahim Aslan yaptı. Duayı da Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan yaptı.

İftar sonrası kısa bir konuşma yapan Mehmet Emin Ay Hoca, manevi hayatında önemli yeri olan Kayseri şehrinde bulunmasından ve özellikle ilimlerinden istifa ettiği hocalarla bir araya gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Son olarak teşekkür konuşması için kürsüdeki yerini alan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, davetlerine icabet eden bütün misafirlere öncelikle teşekkür etti ve sonrasında şunları söyledi:

“Bizler, Ramazan ayı içerisinde personelimizle birlikte bir araya gelmeyi istedik. Yüce Mevla nasip etti ve şimdi birlikteyiz. Tekrardan iftar davetimize uzaktan ve yakından iştirak eden bütün personelimize, ailelerine ve özellikle çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Yüce Mevla, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Bizlere, din-i mübin-i İslam yolunda hizmet etmeyi nasip etsin.” diyerek sözlerini tamamladı.