24.05.2018

ERKEK DİN GÖREVLİLERİ ARASI ETKİLİ “EZANI GÜZEL OKUMA” İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMASI YAPILDI

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Erkek Din Görevlileri arası “Ezanı Güzel Okuma” il birinciliği seçimi, 23.05.2018 Çarşamba günü,  Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Bürüngüz Camii’nde yapıldı.

Yarışmanın komisyon başkanlığını Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Hakkı Tekin, komisyon üyeliğini ise İl Müftü Yardımcılarımız Atıf Akşit, Mehmet İzci, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Görevlisi Yüksel Demirkoparan ve Camii Kebir Müezzin Kayyımı İsmail Hakkı Solmaz yaptı.

Komisyonun seçimi sonucunda; il birincisi Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Köşkdağ Camii Müezzin Kayyımı Kadir Zeki, il ikincisi Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Kemal Keleş Camii Müezzin Kayyımı Cemil Kahraman ve il üçüncüsü Tomarza İlçe Müftülüğü’ne bağlı Akdere Mahallesi Esentepe Camii İmam Hatibi Uğur Çolak oldu.

İl birincisi olan Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Köşkdağ Camii Müezzin Kayyımı Kadir Zeki, 07.07.2018 Cumartesi günü Yozgat ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışma sonrası bütün yarışmacılara İl Müftülüğümüzce çeşitli hediyeler verildi.