08.05.2018

10. DÖNEM TASHİH-İ HURUF KURSU MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde, 6 ay süren Tashih-i Huruf eğitimini tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan din görevlilerine 07.05.2018 Pazartesi günü saat 14.30’da mezuniyet töreni düzenlendi.

Program, Melikgazi Köşkdağ Camii Müezzin-Kayyımı Kadir Zeki tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, “Tashih-i Huruf kursu, bir bölgesel bir de mahallinde yapılan Tashih-i Huruf olarak iki şekilde eğitim vermektedir. Bölge olarak bu yıl 45 din görevlimizi mezun ettik. İl Müftümüz Sayın Güven hocamızın talebi üzerine açılan Tashih-i Huruf kursu ile de sizleri mahallinde mezun ettik. Sizlerden bu motivasyonunuzun devam etmesini istiyorum. Kendinizi dışarıya kapatmayın ve sürekli kendinizi geliştirerek yenileyin. Bilginizin üstüne bilgi ekleyin.

10. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılan bütün görevlilerimiz, büyük bir gayretle 6 ay gibi bir sürede, gece gündüz kendilerini vermek üzere eğitimlerini tamamladılar. Bundan sonraki görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ümit ediyorum. Bu arkadaşlarımızın yetişmesinde emeği geçen bütün hocalarıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven konuşmasında; “Her bir eğitim sezonunun sonunda tabii ki bu türlü programların olması güzeldir. Altı ay boyunca arkadaşlarımızla haftada iki saat olmak üzere meal derslerini birlikte gerçekleştirdik. Altı ay boyunca almış olduğunuz bu bilgileri bir taraftan uygulamaya koyacaksınız, ama diğer taraftan da ilim süreklilik gerektiren bir şeydir; ilme devam etmelisiniz. İlme olan aşinalığınızı geliştirin. Bunu iki yolla yapabilirsiniz: birincisi, ilmi başkalarına ulaştırarak; ikincisi ise, aldığımız bilgiler kaybolmasın diye üstüne yeni bilgiler koyarak devam etmelisiniz. Müzakereler yoluyla kendimizi geliştirmeliyiz. Müzakere ve müteala bizim ilmimizi pekiştirir ve geliştirir. Buralarda öğrendiğiniz bilgileri başkalarına da öğretmelisiniz, bunun için gayret etmelisiniz.

10. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılan bütün görevlilerimize eğitim veren bütün hocalarıma ve başlarında bulunan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan Bey’e teşekkür ediyorum.”  diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Tashih-i Huruf kursuna katılan din görevlileri tarafından ilahi, kaside ve ezan okudular. Daha sonra protokol tarafından 10. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursundan mezun olan din görevlilerine mezuniyet belgeleri verildi.

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde düzenlenen 10. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursu Mezuniyet törenine, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Sarıoğlan İlçe Müftüsü Mevlüt Şahin, davetliler ve mezun olan bay ve bayan din görevlileri katıldı.