05.04.2018

VAİZ VE VAİZELER NİSAN AYI İLMİ MÜZAKERE TOPLANTISI YAPILDI

Kayseri İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen “İlmi Müzakere” toplantısı 04.04.2018 Çarşamba günü il müftülüğü konferans salonunda yapıldı.

İlmi Müzakere toplantısının bu ayki konuğu Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt oldu.

İlmi Müzakere Nisan ayı toplantısında, “Çağdaş İnanç Problemleri” konusu karşılıklı olarak, soru cevap şeklinde ele alındı.

Toplantıda konuşan Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Yeşilyurt, “Sosyal medya üzerinden gençlere yönelik Deizm, Ateizm, Nihilizm vb. akımlarla gençlerin zihin dünyalarında ikilemler oluşturulmaya çalışılmakta, gençlerimiz yanlış dini yönlendirmelerle İslam dininden uzaklaştırılarak, çeşitli inanç problemlerine maruz bırakılmaktadır.  Bunun için din görevlilerimize, vaizlerimize büyük görevler düşmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıya, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, İl Müftü Yardımcıları Atıf Akşit, Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner, Kayseri’de görev yapan bay ve bayan vaizler katıldı.