26.03.2018

KADINLARA ÖZEL REGAİB KANDİLİ PROGRAMI

Kayseri İl Müftülüğümüz tarafından 22.03.2018 Perşembe günü Kayseri’nin tarihi camilerinden Hacı Kılıç Camii’nde öğle namazı sonrası kadınlara yönelik Regaib Kandili programı düzenledi.

İl Müftü Yardımcımız Fatma Feyza Güner’in başkanlığında tertip edilen programa katılım yoğun oldu. Sunuculuğunu Kocasinan Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi Fazilet Sivri’nin yaptığı program, Melikgazi Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi Müzzemmile Dede’nin Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra İl Müftü Yardımcınız Sayın Güner’in “Üç Aylar ve Kulluk Bilinci” konulu sohbetiyle devam etti.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programda Sayın Güner; Peygamberimiz (s.a.s.)’in, “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır.” diye dua ettiğini belirterek, bu günlerin Ramazan’a hazırlık yapacağımız, dua ederek, günahlarımız için bağışlanma dileyerek, namazları huşû ile kılmaya özen göstererek, Kur’an okuyarak, çeşitli hayırlar yaparak değerlendireceğimiz kıymetli zaman dilimleri olduğunu belirtti. Bu günleri vesile ederek hayatın koşuşturmacasından biraz olsun kendimizi soyutlayıp yaratılış amacımızı tefekkür etmemiz, içimize dönerek hayatımızı gözden geçirmemiz gerektiğini ifade etti. Ayrıca Allah’ın bize bahşettiği her gün ve gecenin bir lütuf olduğu bilinciyle ibadetlerimizi sadece bu günlere hasretmememizi vurguladı.

Kocasinan İlçe Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticileri; Tuba Abdüsselamoğlu, Hatice Sağlam, Yasemin Yılmaz, Rabia Yüksel, Hamide Kuloğlu, Hatice Özdemir, Zeynep Özpamuk, Sümeyye Kiraz ve Hülya Vural ile Melikgazi İlçe Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi Sümeyye Karakuş’un katkı sağladığı programda, “İlahi Grubu” okudukları ilahilerle kadın cemaate duygulu anlar yaşattılar.

Programda hanımlara “Hadis Kartları” dağıtılarak kitap hediye edilip, ikramda bulunuldu. Hanımlara yönelik düzenlenen Regaib Kandili Programı, Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Sevda Soyuer’in yaptığı dua ile sona erdi.