21.03.2018

BÜNYAN’DA “103. YILINDA ÇANAKKALE RUHU”

19 Mart 2018 Pazartesi günü, ilçe müftüleri toplantısı ve bir takım ziyaretler için Bünyan ilçesinde bulunan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, ilçe müftüleri toplantısı sonrası Bünyan Naci Baydemir Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıldönümü” münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.

Düzenlenen programda konuşan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “Dün, Çanakkale’de gerçekleştirilen programda Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş'ın bizzat katılımıyla 250 bin şehidimize, 250 bin adet hatim duası yapıldı. Bu hatimler başta imam-hatip okullarımız olmak üzere ortaokullarımızda, liselerimizde, Kur’an kurslarımızda ve halkımızdan gelen taleplerle gerçekleşti ve onların hatim dualarını yaptık. İnşallah bugünde sizlerin yapmış olduğu hatimlerin duasını yapacağız. Eğer bizler bugün ülke sınırları içerisinde hür ve özgür bir şekilde yaşıyorsak atalarımızın, ecdadımızın bu vatan uğruna canlarını seve seve feda etmeleri sebebiyledir. Tabi ki bizler, hiçbir askerimizin, polisimizin ve sivil vatandaşımızın şehit olmasını istemeyiz ama şehitliğinde peygamberlikten sonra en yüce mertebe olduğunu bilmeliyiz.

İki hafta önce Hunat Camimizde sabah namazı buluşması düzenledik. Hunat Camii sabah namazı cemaatini almadı, yaklaşık altı bin kişi katıldı. Camimizin içerisine yedi tane ayrı projektör takarak Çanakkale’yi altı bin kişiye anlattık. Erciyes Üniversitesi’nin bu alanda en yetkin kişilerinden biri olan öğretim üyemiz Ahmet Nedim Kilci hocamız altı bin kişiye Hunat Camii’nde Çanakkale’yi anlattı. Bugün burada Bünyan’ımızın bütün protokolüyle güzel bir gün yaşıyoruz. İnşallah bu duyarlılıklar gelecek nesillere daha iyi bir dünya, daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak içindir.”dedi.

Protokol konuşmaları sonrası, Bünyan Naci Baydemir Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin şehitlerimiz için okudukları hatimlerin duası, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven tarafından yapıldı.

Düzenlenen programa İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Çelik, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.