12.03.2018

ÇİFTEÖNÜ CAMİİ İBADETE AÇILDI

Kayseri’nin Melikgazi İlçesi Kemeraltı Mahallesi’nde bulunan tarihi Çifteönü Camii, Melikgazi Belediyesi tarafından yapılan restorasyonun ardından ibadete açıldı.

Açılış konuşmanı yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: ”Mahalle gezileri son derece faydalı olmaktadır. Mahalle Muhtarları toplantısında muhtarların taleplerini bu bölge gezilerinde değerlendiriyoruz. Yapılan veya yapılacak olan çalışmaları tespit ediyoruz. Semtleri gezerek hem belediye çalışmalarını yakından takip ediyor hem de bölge halkı ile sohbet etme imkânı buluyoruz. 1882 yılında inşa edilen Kemeraltı Mahallesindeki Çifteönü Camii’nde bakım ve yenileme çalışmasını tamamladık ve bugün de Çifteönü Camii’nin yeniden açılışını yapıyoruz.” diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı’da yapmış olduğu konuşmada, “Camiler, inancımızda ibadet mekânları olduğu kadar birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, yüreklerimizin birleştiği mekânlardır. İşte, camilerin ‘cem eden, yani toplayan, birleştiren’ yönünü daha fazla ön plana çıkararak, camilerimizi sadece 5 vakit namaz kılınan mekânlar olmaktan çıkarmalıyız. Küçük büyük her yaş grubuna kapılarını açan camilerimizde, kutsal değerlerimizi yüceltirken varlığımızın gayesini de kavramalıyız. Bu bakımdan, camilerimizin toplum olarak daha erdemli insanlar olmamız yolunda hizmet veren mekânlar olması da en büyük temennimizdir.” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, “Yaklaşık 10 yıldır uğraştığımız Kayseri’de büyük bir cami yaptırmak için projemiz vardı. Nereye yaptıralım diye uğraştığımızda herkesin gelebileceği en büyük cami nerede olur epeyce düşündük. Fakat şehrin merkezinde böyle bir geniş arazi bulabilmek zor. Aynı zamanda cenazelerimiz de oradan kalksın istiyoruz. Cenaze ya Camii Kebir’e ya da Hunat’a geldiği için trafik kitleniyor. Hem gelenler, hem insanlar, hem cenaze sahipleri sıkıntı çekiyor. En son Milli Savunma Bakanımız geldiğinde Hava İkmal’in içerisindeki araziyle ilgili büyükşehir belediye başkanımız ile beraber konuştuk, orada Kayseri’nin en büyük camisini yapacağız inşallah. Önünde Talas’a doğru uzanan hat yaklaşık 2 milyon metrekare yeşil alan olacak. Kayseri’nin en büyük parkı olacak, orada hiçbir yapılaşma olmayacak. Adeta yemyeşil bir orman olacak, gidenler yiyip, içip, dinlenecekler. Ama şehitliğin karşısı 6 minareli Kayseri’nin en büyük camisi olacak inşallah” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven tarafından yapılan dua ile Çifteönü Camii ibadete açıldı.

Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.