19.02.2018

KAYSERİ’DEN YOLA ÇIKAN YARDIM TIRLARI KİLİS’TEN SURİYE’YE UĞURLANDI

Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi öncülüğünde toplanan 51 tırlık yardımın 24 tırı Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderildi. Kayseri’den uğurlanan yardım malzemelerinin Kilis’te karşılanması ve Suriye’ye gönderilmesi için Kayseri’de görev yapan 40 din görevlisi Öncüpınar Sınır Kapısı’na giderek, yardım tırları Suriye’ye uğurladı. Kayseri İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci’nin başkanlığında Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat’ın refakatiyle 40 din görevlisi Kilis’teki karşılama programına iştirak etti. Sabah namazının Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan Ulu Cami’nde kılınmasının ardından Kilis’e geçildi ve öncelikle Kilis İl Müftülüğü ziyaret edildi. Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe; “Kayseri’den gelen kıymetli hocalarımız, gönderilen yardım tırlarına maddi manevi destek veren din gönüllülerimiz, sizlere ve yardımları gönderen alicenap Kayseri halkına şükranlarımızı sunuyoruz, ilimize hoş geldiniz.” dedi. TDV’nin bölgedeki çalışmaları hakkında bilgiler veren Sayın Karatepe ile din görevlilerimiz hasbihal ettiler.

Cuma namazından önce Öncüpınar Sınır Kapısı önünde yardım malzemelerinin Suriye’ye uğurlama töreni gerçekleştirildi. Yardım malzemelerinin gönderilmesi töreninde bir konuşma yapan Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, Kayseri’den gelen din görevlilerine teşekkür ettiğini ifade ederek, “Çok uzun dönemden beri 335 tır bizzat emek vererek, gayret ederek toplayarak, mazlumlara, muhtaçlara yardım olarak gönderen Kayserililer’e teşekkür ediyorum. Din görevlilerimizin aracılığıyla Kayserili halkımıza, hayırseverlerimize şükran ve saygılarımızı sunuyorum. Kayseri’den yola çıkan 51 tırlık yardımı Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan 24 tırını Suriye’ye gönderiyoruz. 27 tırını ise Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden Suriye’nin İdlib bölgesine gönderilecek inşallah.”dedi. Daha sonra Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat’ın yaptığı duanın ardından yardım tırları Suriye’ye gönderildi.

Tırların uğurlanmasından sonra Öncüpınar Sınır Kapısı yakınında bulunan çadır mutfaklar ziyaret edildi. Günde iki öğün iki çeşit yemek verildiğini belirten İl Müftüsü Karatepe; inşasının bittiği iç tefrişatının devam ettiği, mutfak ve depo olarak kullanılacak binayı misafirlere gezdirdi. Akabinde Cuma vaktinin yaklaşmasıyla din görevlilerimizin bir kısmı Kilis’in çeşitli camilerinde Cuma vaazı verip, hutbe okudular ve namazını kıldırdılar. Din görevlilerimiz Cuma namazından sonra Kayseri’ye dönmek üzere hareket etti.