13.02.2018

DEVELİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ TARAFINDAN MEHMETÇİK’E ATKI VE BERE GÖNDERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu gençlik faaliyetleri kapsamında,  Develi İlçe Müftülüğü Bayan Gençlik Koordinatörlüğü öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amacıyla Mehmetçik için atkı ve bere ördü.

Heyecanla ve ilmek ilmek örülen 280 i aşkın atkı ve bere Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki kahraman askerlerimize gönderilmek üzere yola çıktı.

Milli ve manevi değerlerimizi gençlere hatırlatmak için yapılan, ilmek ilmek dua ile örülen hediyeleri gençlerin birçoğu hayatında ilk defa heyecanla yaptıkları atkı ve bereleri yapıp ağabeylerine hediye ettiler.

Kampanyada ayrıca “Vatan Sağolsun” isimli kompozisyon yarışması da düzenlendi. 07.02.2018 Çarşamba günü Develi İlçe Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen programla kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.  Kompozisyon yarışmasında Amine Feryal Şeker birinci, Zeliha Develioğlu ikinci ve Aslıhan Çobanoğlu üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren kompozisyonlar da atkılarla birlikte askerlerimize gönderildi. Yarışmaya katılan bütün gençlere Develi İlçe Müftülüğü tarafından D.İ.B yayınlarından olan kitap seti hediye edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Develi İlçe Müftülüğü Bayan Gençlik Koordinatörü Rukiye Eken şöyle konuştu; “Bu projenin amacı; gençlere milli ve manevi değerlerin hatırlatılması, gençlerin bir iş yapmakla işe yaramanın sevincini yaşamaları,  gençlerin teknoloji başında geçirdikleri sürenin kısaltılması, kültürel bir değer olarak elişi yöntemi öğretilerek, sanatsal yönlerinin ortaya çıkarılması, yazılan kompozisyonla gençlerin düşünsel olarak gelişmelerine katkıda bulunmak, amaçlanmaktadır. Kampanyamıza katılan herkese ve 1989 yılında Siirt’in Eruh ilçesinde şehit olan hemşehrimiz Üsteğmen Ömer Mavi’nin atkısını kampanyamıza bağışlayan Solmaz Mavi teyzemize de çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ise şöyle konuştu; “Böylesi anlamlı bir günün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kahraman ordumuza muzafferiyetler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Develi İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Mandar ise şöyle konuştu; “Bu projeyi ilk duyduğum anda çok sevindim. Çünkü ben atkı ve bereleri gönderdiğimiz bölgeden bir buçuk yıl önce geldim. Bu hediyelerimiz oradaki askerlerimize çok büyük bir moral kaynağı olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise şöyle konuştu; “Türk kadını tarihin her döneminde özellikle de savaş anında erkeğinin yanında dik durarak ona omuz vererek hayati bir rol üstlenmiştir. İşte bugünde burada bu dayanışmaya şahitlik etmekteyiz. Böylesi anlamlı bir programı düzenleyen müftülüğümüzü ve emeklerini esirgemeyen hanım kardeşlerimizi tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenlen programa, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Mandar, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Develi İlçe Müftülüğü Bayan Gençlik Koordinatörü Rukiye Eken, Develi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri katıldı.