23.01.2018

TAYLANDLI CHUTİKARN MAMANG MÜSLÜMAN OLARAK BÜŞRA İSMİNİ ALDI

22 Ocak 2018 Pazartesi günü, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Tayland Bangkok doğumlu, Tayland vatandaşı olan “Chutikarn Mamang”, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftülüğümüze, Müslüman olmak için müracaat eden Chutikarn Mamang, kelime-i şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için çok mutlu olduğunu belirten Chutikarn, ismini “Büşra” olarak değiştirdi.

İhtida merasimine, İl Müftümüz Sayın Güven ile birlikte, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner, basın mensupları ve Chutikarn’ın eşi Abdullah Çiçek ve akrabaları katıldı.

Müslüman olarak Büşra ismini alan Taylandlı Cuhtikarn Mamang, "Allah'ın tek olduğunu ve her şeyi Allah'ın yarattığını öğrendim. Bu yüzden Müslümanlığı tercih ettim. Tek Tanrı olduğu için Allah'ın varlığını biliyorum. Şu an her şeyi merak ediyorum ve Allah'ın gönderdiği kitapları okuyup öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

Büşra hanımın ihtida merasimi, İl Müftü Yardımcımız Sayın İzci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Büşra hanımın eşi Abdullah Çiçek, İl Müftümüz Sayın Güven’in konuşmalarını İngilizce’ye tercüme etti.

İl Müftümüz Sayın Güven, yüce dinimiz İslam’ın temel esasları ve iman etmenin kişiye yüklediği sorumluluklar ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra, Cuhtikarn Mamang hanım kelime-i şehadet getirdi. Kelime-i şehadetin ardından da dua yapıldı. Yapılan duaya el açan Büşra, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk askerinin muzaffer olması dileğine de "Amin" dedi.

Sayın Güven, Büşra Hanım’a, Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından olan “Kur’an-ı Kerim'in İngilizce Tercümesi”, “Peygamberimizin Hayatı” ve “Peygamberlerin Hayatı” isimli kitapları hediye etti.