19.01.2018

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI TEVCİH TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kayseri’deki 29 şehit ailesi ile 1 malul gaziye gönderilen “Devlet Övünç Madalyaları” düzenlenen tören ile hak sahiplerine Kayseri Valimiz Sayın Süleyman Kamçı tarafından verildi.

Vali Kamçı, sözlerine, bu özel ve anlamlı günde, Ülkemizin ve milletimizin varlığını devam ettirmek, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek uğruna aziz canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımızın siz kıymetli aileleri ve gazilerimizle bir araya gelmenin heyecanını ve gururunu yaşıyorum diyerek başladı.

Kanının rengini bayrağımıza vererek, aziz canını vatanı uğruna feda etmiş olan tüm şehitlerimizin, bu yüce değerlerimizin korunmasına, savunulmasına ve ilelebet yaşatılmasına hizmet ettiğini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Şüphesiz, onların bıraktığı emaneti korumak ve yaşatmak için bir değil, bin canımız olsa vatanımıza feda etmekten imtina etmeyerek; bağımsızlığımızın, huzur ve güvenliğimizin devamı için üzerimize düşen görevleri yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bilmenizi isterim ki, şehitlerimizin kıymetli yakınları olan Sizler, onlardan geriye kalan en değerli emanetlersiniz. Vatanımıza feda ettiğiniz canların, ilelebet Allah katında diri olduğuna ve güzel bir karşılık ile muamele gördüğüne inancımız tamdır.”

Vali Kamçı, konuşmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız adına “Devlet Övünç Madalyası”nı hak sahiplerine takdim etti. 29 şehit ailesi ve 1 malul gazi Övünç Madalyalarını Vali Kamçı’nın elinden aldılar.

Madalya töreni İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven tarafından bütün şehit ve gazilerimiz için yaptırılan dua ile sona erdi.

Törene Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Ali Uslanmaz, Vali Yardımcısı ve Talas İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sivil ve askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.